Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredna odluka

Predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda od utorka daje mandat na raspolaganje, a isto bi mogla učiniti i cijela Uprava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako Nova TV doznaje, predsjednik Uprave Uljanik Grupe Gianni Rossanda namjerava u utorak dati mandat na raspolaganje, a s njim bi navodno trebala otići i cijela Uprava!

Štrajk radnika Uljanika i nagomilani problemi natjerali su Predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossandu da od utorka ujutro svoj mandat stavi na raspolaganje.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Rossanda je, kako doznaje Nova TV, poručio da od utorka ne želi ni jednom svojom odlukom učiniti ništa što nije podržano od dioničara ili onih koji javno pozivaju na njegovu ostavku.

Premijer Andrej Plenković za Novu TV je izjavio kako je održan "jako dobar sastanak s predstavnicima sindikata i radnika. Prošlog tjedna i s Upravom i sa strateškim partnerom. Važno je da svi u Hrvatskoj shvatimo – porezni obveznici su brodogradnju kao stratešku granu hrvatskog gospodarstva subvencionirali praktički zadnjih 28 godina".

Podsjetimo, radnici Uljanika i 3. maja i dalje su u štrajku zbog neisplata plaća za srpanj, a u ponedjeljak su prosvjedovali pred Vladom.

Predstavnici radnika sastali su se s premijerom i ministrima, a tijekom prosvjeda pred zgradu Vlade, a onda i Sabora prosvjednici su stavili pelenu s fekalijama. Zgradu Sabora gađali su jajima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene