Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu
Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković, inače ponosan HDZ-ovac, podnio je zahtjev za ispisom iz stranke.


Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković podnio je zahtjev za ispisom iz stranke.

Njegov zahtjev prenosimo u cijelosti.

Vezani članci HDZ poslao šalabahter novinarima Međimurski HDZ slučajno novinarima poslao šalabahter za presicu: "Kupujemo 12 Rafaela" Andrej Plenković Plenković o Laucu: "Imao je objavu koja spada u politikanstvo, a ne u stručno savjetovanje"

"S obzirom na sva medijska izlaganja, odlučio sam podnijeti zahtjev za ispisom iz članstva Hrvatske demokratske zajednice, jer ne želim biti dodatni teret stranci", napisao je u zahtjevu.

"Osjećam se slobodno napomenuti nekoliko stvari:
1) Osjećam se u potpunosti neopterećeno, olakšano i nadasve zadovoljno što sam odlučno postupio prikazati maksimalnu financijsku transparentnost i kada bih opet imao priliku, ne bih ništa mijenjao.
2) Smatram kako su optužbe mojih kolega u potpunosti neopravdane i spreman sam snositi posljedice za sve svoje odluke.
3) Prije nego li sam obznanio kandidaturu za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu prošle godine, podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Mladeži HDZ.a Sisak, upravo iz razloga kako ne bih štetio stranci na lokalnoj razini.
4) Hrvatska demokratska zajednica je bila, ostala i ostat će moja jedina stranka", dodao je Mioković u zahtjevu.

"Sa sigurnošću tvrdim kako je HDZ organizacija koja cijeni transparentnost i najozbiljnija organizacija u Hrvatskoj. Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem u stranku, ako do njega ikada dođe. Želim stranci svu sreću u daljnjem radu i još puno pobjeda u nadolazećim izborima", zaključio je Mioković u ispisnici iz HDZ-a.

U utorak je Mioković na Facebook profilu javno objavio fakture iz kojih se vidi na što je sve Zbor trošio javni novac u posljednje dvije godine. Usput je tim potezom i najavio kandidaturu na nadolazećim izborima.

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu u srijedu je zatražio opoziv njihovog predsjednika Mihovila Miokovića nakon objave na što se potrošio javni novac. Mioković je poručio da neće dati ostavku. 

Mihovil Mioković privukao je medijsku pozornost zbog trošenja novca Zbora. Godišnji proračun im iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju