Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je aktualnosti i poručio da je za incident s Talijanima odgovorna hrvatska Vlada.

Galerija


Šef najjače oporbene stranke Davor Bernardić poručio je da im je svejedno tko će biti protukandidat Zoranu Milanoviću u drugom krugu jer su uvjereni da će on pobijediti na predsjedničkim izborima.

Vezani članci Milorad Pupovac Pupovac o incidentu u Borovu: "Žao mi je što je tim mladim ljudima podstrek došao i od najviših predstavnika državnog vrha" Milorad Pupovac Godišnje izvješće o govoru mržnje i nasilju prema Srbima: ''Kod nas se smatra da patriotizam znači mrziti drugoga''

Na pitanje kako komentira pismo koje je Miloradu Pupovcu poslala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Bernardić je rekao da više Pupovca neće komentirati. ''Tu sapunicu ćemo prepustiti vladajućima. Mi se bavimo ključnim temama za hrvatske građane, jedna od njih je borba protiv korupcije", rekao je predsjednik SDP-a.

Kaže da je važnija tema od Pupovca incident s Talijanima.

''Ono što se dogodilo u Rijeci odraz je klime u društvu koju je ostvarila Vlada tolerirajući nasilje. Iznimno je važno da se fašizam ukloni iz javnog prostora, a svi fašistički simboli zabrane'', rekao je Bernardić.

Na pitanje kako je hrvatska Vlada odgovorna za klimu u Italiji, Bernardić je rekao da je Tajani Plenkovićev prijatelj iz redova pučana koji je u svojim izjavama iskazivao teritorijalne pretenzije na Istru i Dalmaciju.