Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je poraz Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Galerija


Nakon sjednice Predsjedništva Sabora predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je poraz kandidatkinje HDZ-a na predsjedničkim izborima.

Vezani članci Sabor i kampanje(Foto: Dnevnik.hr) Spojili stranačke i državne obveze: Političari u lovu na glasove sve više koriste blagodati svoje pozicije Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković o presudi Sanaderu: "Bilo bi bolje da toga nema, ali to je presuda jednom čovjeku"

"Današnja sjednica Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a neće biti mirna kao sjednica Predsjedništva Sabora", kazao je Jandroković.

"Proanalizirat ćemo što je bilo ključno kod toga da ne dobijemo ove izbore, no o tome ću prvo govoriti na sjednici u stranci, a tek onda javno. Raspravljat ćemo, očekujem da će biti različitih razmišljanja, a očekujem da u demokratskoj atmosferi raspravimo ono što je bitno za HDZ", napomenuo je Jandroković.

U 18 sati okuplja se vrh HDZ-a kako bi raspravio što je sve dovelo do poraza Kolinde Grabar-Kitarović.

Početak rada Sabora

"Sabor će zasjedati od 15. siječnja do 3. travnja"

Jandroković je najavio da nova saborska sezona počinje iduće srijede, 15. siječnja, a već sada za raspravu čeka 112 točaka, među njima i ona o opozivu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Odmah na početku sjednice, prvi, drugi ili treći dan, raspravljat će se o opozivu ministrice Divjak, rekao je Jandroković novinarima nakon vrlo kratke sjednice saborskog Predsjedništva, na kojoj je dogovoreno da će Sabor zasjedati od 15. siječnja do 3. travnja, kada će napraviti stanku zbog Uskrsa.

To je 12 radnih tjedana, istaknuo je Jandroković, navodeći kako će Sabor zasjedanje početi uobičajenim "aktualnim prijepodnevom", nakon čega slijedi izvješće sa sjednica Europskog vijeća.

12 radnih tjedana

"Koliko sam informiran od premijera Andreja Plenkovića, bit će predstavljen i plan predsjedanja Europskom unijom", rekao je Jandroković. (MT/Hina)