Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potrazi za rješenjem

Evo što je predsjednik poručio seljacima prosvjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović u Barbanu je bio nazočan 38. Trci na prstenac. Tamo je prvi put, otkako traju, prokomentirao seljačke prosvjede.

'Seljaci naravno imaju svoja očekivanja koja po onome što Vlada kaže ne mogu biti zadovoljena u financijskom smislu. Ja ću se isto s njima naći, mislim da s ljudima treba razgovarati. Treba vidjeti može li se na neke druge načine, ako već nema novca učiniti situacija lakša i povoljnija za seljake. A kada je riječ o prosvjedima, oni su naravno legitimno pravo, s tim da se treba čuvati javni red i mir i ne smije se štetiti trećim osobama u njihovom svakodnevnom životu'', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg odnesena da ne blokira švedski parlament Prekinut prosvjed Thunberg blokirala ulaz u parlament, intervenirala policija Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova

>> Nakon što ih je ZAUSTAVILA policija: Seljaci se povukli natrag na punktove

Inače u Barbanu je održana, sada već tradicionalna Trka na prstenac. Riječ je o viteškoj igri koja se u tom istarskom mjestu prvi put trčala 1696. godine, i koja je slična Sinjskoj alki. Trka je obnovljena 1976. godine i od tada privlači sve veći broj posjetitelja i pozornost hrvatske javnosti. Inače, barbanski vođa konjanika, Milio Grabrović jučerašnji je pobijednih Trke za viticu, svojevrsne uvertire u glavnu Trku na prstenac.

Pobjednik ovogodišnje, 38. Trke na prstenac je 31-godišnji Barbanac Andrej Kancelar. On je do pobjede došao u uzbudljivom nadmetanju s vlastitim bratom Kristijanom, koji je s 4,5 punata čvrsto držao vodstvo. Ipak, na koncu je pobjeda, s 5,5 osvojenih punata, pripala spretnijem - Andreju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene