Gordan Jandroković
Gordan Jandroković Foto: Patrik Macek/Pixsell

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković dobio je prijeteće poruke, a sve je prijavio policiji.


Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, primio je prijetnje smrću te je sve, kako doznajemo, prijavio policiji. Prijetnje smrću i pozivanje Jandrokovića na samoubojstvo pojavili su se u komentarima vijesti koje je objavio portal Index.

Vezani članci Hrvoje Zekanović Rezolucija o abortusu podijelila saborske zastupnike: "Ono što oni percipiraju kao Božji zakon žele učiniti zakonom u državi" Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Nastavlja se rat platnim listama, Bernardić objavio svoju i opleo po Jandrokoviću, stigao odgovor predsjednika Sabora: "On zbraja kruške i jabuke"

Predsjednik Sabora, kako doznajemo, prijavio je policiji prijetnje smrću koje su uslijedile nakon jučerašnjeg istupa predsjednika SDP-a, koji je neprihvatljivim rječnikom govorio o predsjedniku Sabora i glavnom tajniku HDZ-a. S obzirom na to da je Jandroković štićena osoba - policija je već počela obradu cijelog slučaja. Sve detalje pratite na portalu DNEVNIK.hr.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ga je prozvao i pogrdnim riječima o njemu govorio dok je komentirao incident u Okučanima. Gordana Jandrokovića nekoliko puta je nazvao rektalnim alpinistom, a docirao je i novinarima.

Jandroković je nakon toga izjavio da će tužiti Davora Bernardića zbog zaštite časti i ugleda. Na Bernardićev istup reagirala je i Hrvatska demokratska zajednica.

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske, kazneno djelo Prijetnja počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti progoni se službenim putem, a počinitelj može biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.