Davor Bernardić
Davor Bernardić Foto: Patrik Macek/Pixsell

Hrvatska demokratska zajednica reagirala je na uvredljivi istup Davora Bernardića, predsjednika SDP-a.


"Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, navodni lider opozicije, svojim današnjim izjavama otvorio nam je svima pitanje: Zamislimo da je Bernardić na čelu države i da vodi Hrvatsku u borbi protiv epidemije i gospodarske krize", stoji, među ostalim, u reagiranju Hrvatske demokratske zajednice.

Vezani članci Ema Branica Šokantni i prostački napad: Željko Kerum divljački izvrijeđao reporterku Provjerenog Emu Branicu Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Niz reakcija nakon odluke Ustavnog suda - SDP oštro kritizira, a HDZ-ov Branko Bačić poručuje: "Zadovoljni smo odlukom, mislim da smo pravilno postupili"

U priopćenju, koje potpisuje glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok, kaže se da Bernardić novinare vrijeđa na Svjetski dan slobode medija, a žene na Međunarodn idan žena.

"Umjesto da raspravlja argumentima, Bernardić besprizornim i primitivnim uvredama na razini najprostijeg uličara, poput današnje izjave usmjerene prema predsjedniku Hrvatskog sabora, pokazuje nekulturu, infantilnost i nezrelost koja ga diskvalificira ne samo kao političara, nego i kao čovjeka". poručuju iz HDZ-a.

Dodaju da je vođenje države posao za dokazane, kvalitetne i iskusne, a ne za potkapacitirane, nedorasle i neodgovorne. "Za razliku od Bernardića i SDP-a, Vlada HDZ-a nastavlja rješavati najteže probleme s kojima su Hrvatska i hrvatski građani suočeni", zaključuje HDZ.

Bernardić je na dašanjoj konferenciji za novinare Gordana Jandrokovića u više navrata nazvao rektalnim alpinistom, a nije propustio vrijeđati ni novinare.