Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODRŠKA TOMAŠEVIĆU

Predsjednica Udruge Anđeli: "Jel' imaš troje djece?! Zdrava su, vodi ih u vrtić i izvoli ići raditi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Jel' imaš troje djece?! Zdrava su, vodi ih u vrtić i izvoli ići raditi", poručila je Dijana Aničić, predsjednica splitske Udruge Anđeli i majka djeteta sa stopostotnim invaliditetom.

Splićanka Dijana Aničić, majka 23-godišnjeg Duje, koji je u potpunosti ovisan o njoj, dugi niz godina sama se, kao majka djeteta sa stopostotnim invaliditetom, bori s državnom administracijom.

Pročitajte i ovo Bojan Glavašević (Foto: Pixell) OBJAVA NA FACEBOOKU Glavašević o ukidanju mjere roditelj odgojitelj: "Slušate o zlom Tomaševiću danima, ali ne i o smanjenom proračunu za branitelje za 60 milijuna kuna"

Predsjednica je Udruge Anđeli, koja skrbi o djeci s najtežim invaliditetima i smetnjama, a u utorak se i sama osvrnula na odluku zagrebačkog gradonačelnika o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj, koja je podigla prašinu u javnosti.

Pročitajte i ovo Stjepan Šterc MJERA RODITELJ ODGOJITELJ Stižu tužbe Tomaševiću? "Ovako donositi odluke prema političkom osjećaju je potpuno neprimjereno"

"To je bila Bandićeva odluka, znači gradonačelnika Grada Zagreba, koju je on legitimno mogao provesti iz svog proračuna, što nije mogao niti može napraviti ijedan drugi grad u državi. I onda su se odjednom u Zagrebu počela pronalaziti djeca... Ma dajte, molim vas! Nekad, kad su roditelji imali troje djece, normalno su ih odgajali i radili. Jel' imaš troje djece?! Zdrava su, vodi ih u vrtić i izvoli ići raditi! Zato nam se i događa u državi ovo što se događa. Zašto nije taj novac koji je potrošio na tu mjeru uzeo i izgradio vrtiće?! Na kraju krajeva, čemu učimo našu djecu ako majke stoje doma i 'piju kavu' i samo čuvaju djecu. Tu djecu je potrebno socijalizirati, a to znači da im treba vrtić i sve ostalo što je primjereno njihovoj dobi", izjavila je Dijana Aničić za Slobodnu Dalmaciju.

Aničić, koja za 24-satnu skrb o sinu prima 4000 kuna, koje nisu dovoljne za pokrivanje njegovih osnovnih zdravstvenih potreba, pojašnjava kako roditelji trebaju ići raditi, a taj se novac trebao preusmjeriti na izgradnju vrtića, škola, bilo kakvih obrazovnih ustanova koje će biti korisne toj djeci.

"Na koncu konca, mi svojim primjerom pokazujemo djeci kako treba živjeti i raditi. Ako im kažemo da će živjeti od naknada, kakvu im poruku šaljemo? A u pitanju su zdrava djeca, koja će sutra odgajati vlastitu. Što ćemo im reći? Nemojte raditi, stojte doma, živjet ćete od socijalnih naknada?! Umjesto da se vlastitim trudom i radom zalažu za sebe, svoje obitelji i bolje društvo, ovakvim pristupom neće biti socijalizirana niti će biti naučena na rad", zaključila je Dijana Aničić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene