Saborski zastupnik Bojan Glavašević komentirao je ukidanje mjere roditelj odgojitelj i buru reakcija koja se pojavila u javnosti nakon odluke Grada Zagreba.

Galerija Bojan Glavašević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bojan Glavašević (Foto: Pixell) Bojan Glavašević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) +0 Bojan Glavašević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Priča se o "zlom Tomaševiću", a ne priča se o tome da je Vlada smanjila proračun Ministarstva branitelja za preko 60 milijuna kuna. Tako je Bojan Glavašević iz saborskog kluba zeleno-lijeve koalicije komentirao ukidanje mjere roditelj odgojitelj u Zagrebu.

Ukidanje mjere podignulo je buru u javnosti. Iz Grada tvrde da mjera nije polučila demografske učenike, dok iz Udruge roditelja najavljuju tužbe. 

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Mjeru roditelj-odgojitelj koristilo je 5808 osoba, i koštala je 528 milijuna kn godisnje, s projekcijom da bi do 2025. narasla na 700 milijuna kn. Korisnici se miču s tržišta rada, a djeca iz vrtića. Natalitet nije porastao. Demografske mjere su osiguranje vrtića, dostupno stanovanje. Ovo nije bila demografska mjera.

Čisto za usporedbu, proračun cijelog Ministarstva branitelja - što uključuje direktne isplate u raznim mjerama, stambeno zbrinjavanje, mjere samozapošljavanja i psihosocijalnu pomoć - za desetke tisuća korisnika, je oko 1 mlrd kn.

A Zagreb je izdvajao 528 milijuna kn za 5808 korisnika i štetne učinke.
I za kraj, nagradno, iako retoričko, pitanje: u rebalansu proračuna, Vlada je smanjila proračun Ministarstva branitelja za preko 60 milijuna kuna. Zašto o tome niste čuli ništa (osim ako ste slušali moju raspravu u Saboru😉), ali slušate o "zlom" Tomaševiću već danima?", napisao je Glavašević na Facebooku. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju