Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podržava njihove zahtjeve

Predsjednica na Twitteru odgovornost za štrajk prosvjetara svalila na bivšu, Milanovićevu Vladu

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Škola za život (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Galerija 1/2 >>
Predsjednica je na društvenim mrežama odgovornost zbog situacija u sustavu obrazovanja svalila na bivšu Vladu, ali poziva sve da nađu rješenje u razumnom roku kako ne bi ispaštala djeca.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je komentirala štrajk prosvjetara. Za sve krivi bivšu Vladu, a sve uključene poziva na razumno vrijeme pregovora kako učenici ne bi ispaštali.

"Do nepravednih smanjenja koeficijenata dovela je bivša Vlada 2012. godine, stoga je što prije potrebno pronaći rješenje, kako podcijenjenim i potplaćenim službenicima u školstvu, tako i u zdravstvu te ostalim djelatnostima.

Kao što od početka mandata zagovaram dignitet struke, tako podržavam i zahtjeve učitelja, nastavnika i znanstvene zajednice da im se omoguće odgovarajući uvjeti i naknada za njihov rad.

Pročitajte i ovo Saša Ceci (Foto: Dnevnik.hr) dramatičan apel Znanstvenik sa suzama u očima: "Prije nekoliko godina bilo je 25 studenata. Ove godine upisano ih je troje. Mi nećemo imati ništa"

Pročitajte i ovo Štrajkaši pred Vladom (Foto: Dnevnik.hr) prosvjed pred vladom Sindikati objavili gdje sutra nema nastave pa zapjevali: "Ej, naš Plenki, koja je strahota pjevat vama, i to bez prostota"

Pozivam na razuman okvir i vrijeme pregovora kako naši učenici ne bi trpjeli zaostatke i lošije učinke reforme koja je već prije deset godina mogla biti provedena", napisala je Grabat Kitarović na društvenoj mreži.

Inače, nakon osnovnih i srednjih škola, u štrajk su krenuli i fakulteti, a Državna tajnica u Ministarstvu rada Majda Burić najavila je za ponedjeljak sastanak s predstavnicima sindikata javnih i državnih službi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene