Predsjednica je na društvenim mrežama odgovornost zbog situacija u sustavu obrazovanja svalila na bivšu Vladu, ali poziva sve da nađu rješenje u razumnom roku kako ne bi ispaštala djeca.

Galerija


Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru je komentirala štrajk prosvjetara. Za sve krivi bivšu Vladu, a sve uključene poziva na razumno vrijeme pregovora kako učenici ne bi ispaštali.

"Do nepravednih smanjenja koeficijenata dovela je bivša Vlada 2012. godine, stoga je što prije potrebno pronaći rješenje, kako podcijenjenim i potplaćenim službenicima u školstvu, tako i u zdravstvu te ostalim djelatnostima.

Kao što od početka mandata zagovaram dignitet struke, tako podržavam i zahtjeve učitelja, nastavnika i znanstvene zajednice da im se omoguće odgovarajući uvjeti i naknada za njihov rad.

Saša Ceci (Foto: Dnevnik.hr) Znanstvenik sa suzama u očima: "Prije nekoliko godina bilo je 25 studenata. Ove godine upisano ih je troje. Mi nećemo imati ništa"

Štrajkaši pred Vladom (Foto: Dnevnik.hr) Sindikati objavili gdje sutra nema nastave pa zapjevali: "Ej, naš Plenki, koja je strahota pjevat vama, i to bez prostota"

Pozivam na razuman okvir i vrijeme pregovora kako naši učenici ne bi trpjeli zaostatke i lošije učinke reforme koja je već prije deset godina mogla biti provedena", napisala je Grabat Kitarović na društvenoj mreži.

Inače, nakon osnovnih i srednjih škola, u štrajk su krenuli i fakulteti, a Državna tajnica u Ministarstvu rada Majda Burić najavila je za ponedjeljak sastanak s predstavnicima sindikata javnih i državnih službi.