Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eurointegracije

Šefica Europskog parlamenta stigla u Zagreb: Uoči posjeta poslala važnu poruku

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola stigla je u svoj prvi službeni posjet Hrvatskoj kao čelnica EP-a, a u dvodnevni posjet došla je na poziv predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Bliži se točno 10 godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, a na istoimenoj konferenciji u ponedjeljak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu sudjelovala je i predsjednica Europskog parlamenta (EP) Roberta Metsola.

Metsola u svoj prvi službeni posjet Hrvatskoj kao predsjednica EP-a dolazi 19. i 20. lipnja na poziv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

"Moj posjet dolazi u trenutku kada zaista možemo slaviti postignuća Hrvatske otkad je postala članicom EU-a. Fantastične odluke ove godine o ulasku u šengenski prostor i eurozonu. Stoga će moja poruka biti: budite ponosni na postignuća svoje zemlje", kazala Metsola uoči posjeta Zagrebu.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković i Roberta Metsola RAZGOVOR O SCHENGENU Jandroković se sastao sa šeficom Europskog parlamenta: "Nadamo se da će vaše dugo putovanje završiti uspješno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVA ERA EP izabrao novu predsjednicu: Iskusna europarlamentarka na rođendan zasjela na europski tron

Ona će u ponedjeljak razgovarati s premijerom Andrejom Plenkovićem, a razgovarati će i s mladima. U utorak će se sastati s Jandrokovićem i govoriti saborskim zastupnicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene