Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hirno liječenje bolnica'

Pred bolnicama sancijski postupak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svako malo, nekoj od hrvatskih bolnica, zaprijeti nestašica lijekova. Takve bi se situacije ubuduće trebale izbjeći sanacijom bolnica. Prvih 9 čijim će financijama upravljati sanacijsko vijeće, bit će bolnice koje je osnovala država.

Bolnice idu na 'hitno liječenje.' Financijskom injekcijom od milijardu i 100 milijuna kuna, devet bolnica, trebalo bi imati stabilnije poslovanje. ' U tim se bolnicama obavljaju najsloženiji oblici zdravstvene zaštite, izvodi nastava, kako diplomska, dodiplomska i znanstveni rad', kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Pročitajte i ovo Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja" Ilustracija rad kao vikendom U bolnicama na dan izbora samo hitni slučajevi: Objavljeno što će biti s naručenim pacijentima

KB Dubrava, KB Merkur, KBC Osijek, KBC Rijeka, KBC Split, KBC Sestre Milosrdnice, KBC Zagreb, Klinika za infektivne bolesti Fran Mihaljević i Klinika za dječje bolesti, dobit će sanacijsko vijeće.Ono mora zatvoriti začarani krug dugova koji se godinama gomilaju.

>>
Kako će izgledati bolnice budućnosti?

U Splitskom KBC-u, ti se dugovi još zbrajaju. ' Teško je točno, egzaktno kazati zbog čega, kao što bolnica ima svoje dugove prema dobavljačima, isto tako i bolnica ima neka potraživanja', kazao je Darko Duplančić, ravnatelj KBC-a Split.

Bolničke kuhinje i pripremanje obroka za pacijente, ili pranje rublja - usluge su koje više ne bi obavljali zaposlenici bolnica, stavili bi ih na tržište. No, pacijenti, ne moraju brinuti. 'Mi ćemo se potruditi i naći način da naši pacijenti ne budu zakinuti', dodao je Duplančić.

Iako će se nadzirati i potrošnja lijekova, a ti troškovi pokušati smanjiti jedinstvenom javnom nabavom.Posljednji korak sanacije bit će ukidanje pojedinih odjela. Kojih točno i u kojim bolnicama, zasad, nije poznato.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene