Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte video

Urnebesna snimka! Za novi spremnik otpada u Zagrebu trebala su dva kamiona i šest radnika: Sav trud bio je uzaludan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici zagrebačke Čistoće pokušali su isprazniti podzemni spremnik u Masarykovoj ulici. Nakon pet minuta sav njihov trud je bio uzaludan.

Dva kamiona i šest radnika Čistoće pokušalo je isprazniti novi podzemni spremnik.

Na videosnimci koja traje više od pet minuta vidi se proces koji je mukotrpan, dugotrajan i na kraju ne donosi rezultat.

Društvenim mrežama proširila se snimka pražnjenja podzemnih spremnika otpada u Masarykovoj ulici u centru Zagreba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSPEKCIJSKI NADZOR Dok mu Jakuševac visi o vratu Tomašević odgovorio na optužbe: ''Oni su me izabrali i jedino njima odgovaram''

Ono što je sa starim spremnicima, koji pomalo odlaze u povijest, zahtijevalo malo vremena i ljudi, postalo je mukotrpan posao koji je, barem prema ovoj snimci, završio neuspjehom. Snimku je na YouTubeu objavio Zagreb24.info.

Podzemni spremnik radnici su prvo kukom s drugog kamiona podigli iz podzemlja. Onda je on smješten na dizalicu kamiona.

Pročitajte i ovo Zbrinjavanje psećeg otpada - 1 Novi sustav odvajanja Mala stvar prerasla je u velik problem: Zagrepčani se pitaju kamo s izmetom kućnih ljubimaca

Iako su se radnici Čistoće trudili, spremnik nisu uspjeli isprazniti u kamion za odvoz otpada. Spremnik se prevrnuo i završio u kamionu.

Kako je cijela priča završila - ne zna se jer je autor snimke prekinuo snimanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odgovorio na pritužbe VIDEO Tomašević pojasnio odvozi li se sav gradski otpad na jedno mjesto: "To doista ide sve na Jakuševac, ali ... "

No, teško je previdjeti nezadovoljstvo radnika koji se muče i gube vrijeme u noćnim satima, a onda ostaju u problemu s prevrnutim spremnikom. Nije zanemariva ni buka koja u noćnim satima odjekuje centrom grada.

Upit o ovoj temi poslali smo Zagrebačkom holdingu. Evo što su odgovorili: 

"U sklopu pilot projekta implementacije podzemnih spremnika u gradu Zagrebu, na lokaciji u Masarykovoj ulici ugrađeni su donirani podzemni spremnici. Spremnici su demonstracijski, odnosno u fazi testiranja, te je u tijeku provjera kompatibilnosti tehnologije i postojeće Čistoćine mehanizacije i opreme, kao i edukacija djelatnika.

Natječaj za nabavu podzemnih spremnika za skupljanje otpada s ugradnjom je u tijeku.

Predmet ove nabave je 50-tak setova (x3) podzemnih spremnika koji bi se ugradili na 50 spremnih lokacija u centru grada, a isti se planiraju postaviti do proljeća 2023. godine. Procijenjena vrijednost javne nabave je 12.700.000,00 kn", navodi se u odgovoru. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene