Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušku poslije bacio

Užas u Čulincu: Pucao iz automatske puške u prometni znak i sve prenosio na društvenoj mreži

Aktualno Galerija Pucnjava iz automatskog oružja - 1 Pucnjava iz automatskog oružja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava iz automatskog oružja - 3 Pucnjava iz automatskog oružja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava iz automatskog oružja - 2 Pucnjava iz automatskog oružja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava iz automatskog oružja - 5 Pucnjava iz automatskog oružja - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pucnjava iz automatskog oružja - 4 Galerija 1/5 >>
Neki žele biti poznati i slavni i na opasne načine. Jer pravo je čudo da nitko nije ozlijeđen u pucnjavi koja se dogodila neku večer kada je mladić pucao iz automatskog oružja i sve objavio na društvenim mrežama. Umjesto lajkova - zaradio je kaznenu prijavu.

Sve se odvilo u zagrebačkoj Dubravi na željezničkoj stanici Čulinec. Mladić je u večernjim satima ispalio više hitaca iz automatskog oružja u prometni znak. Sve je uživo prenosio na društvenoj mreži, a nakon što je svoj čin završio puške se riješio i odbacio je u susjedno dvorište.

Prvi susjedi pucnjavu su i čuli. "Čula jesam, ali mi smo mislili da je to iz nekakve zezancije. Tu se stalno događa nešto. Čulinec je pun svega i svačega", ispričala je susjeda za Dnevnik Nove TV i dodala da se u kvartu stalno nešto događa zbog čega se i nije osobito iznenadila.

"To im je inspiracija da skupe što više lajkova, to dovodi do puno pitanja - otkud mu oružje, kako je došao do njega, kako roditelji to dozvole", rekao je još jedan susjed.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVE SE ISTRAŽUJE Zaustavili limuzinu, spustili prozore i počeli pucati po ljudima! Ranjeno 10 osoba, policija nudi novac

Riječ je o automatskoj puški marke Crvena zastava. A zašto do tog oružja nije teško doći, objašnjava stalni sudski vještak za oružje i balistiku Rade Stojadinović. "Zapravo je ona rađena po licenci ruske puške kalašnjikov. To su vojne puške koje su najrasprostranjenije u cijelom svijetu. Zadnjih godina od Domovinskog rata opće nije teško doći do njih, još je među hrvatskom građanima jako puno ilegalnog oružja."

U deset mjeseci prošle godine policija je privremeno oduzela više od 1600 komada oružja, te gotovo 135.000 komada streljiva. Zbog nedopuštenog posjedovanja oružja evidentirano je 321 kazneno djelo te je 157 počinitelja kazneno procesuirano.

Stojadinović kaže da ako ljudi koji imaju oružje, žele ga se riješiti a ne žele prijaviti to policiji, onda oružje jeftino nekome prodaju. Cijene takve puške kreću se oko 100 eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija U TIJEKU POTRAGA Upali na zabavu pa nakon svađe zapucali: Policija pronašla trojicu, za jednim se i dalje traga

U ovom slučaju nitko nije ozlijeđen, ali posljedice su mogle biti kobne jer je riječ o vrlo ubojitom oružju.

"Čak ne mora biti usmjeren prema nekakvoj meti pravoj, ali može doći do tzv. rikošeta, odbijanja ispaljenih zrna", kaže Stojadinović.

25-godišnjak je zaradio kaznenu prijavu, a video je uklonjen s društvenih mreža.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene