Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječen štrajk

Pogledajte što je Tomašević točno dogovorio sa sindikatima: Tisućica za svako dijete, tisućica za Uskrs, božićnica još i veća

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Ranko Suvar/Cropix
Poznato je što su ispregovarali sindikati Zagrebačkog holdinga s Upravom i gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, čime je u utorak spriječen generalni štrajk gradskih službi te kupljen "socijalni mir na iduće tri godine", kako je rekao gradonačelnik.

Na pregovorima sindikata i Uprave Holdinga u utorak su dogovoreni stalni dodaci na plaću od 1000 do 1300 kuna, ovisno o složenosti poslova. Nagrada se povećava na 7500 kuna i isplaćivat će se 12 mjeseci po 500 kuna te u prosincu i ostalih 1500 kuna.

Za Svetog Nikolu svakom radniku ide 1000 kuna za svako dijete do 15 godina starosti. Dogovoren je i regres za godišnji odmor od 1750 kuna, kao i božićnica u istom iznosu te dar za Uskrs u vrijednosti od 1000 kuna.

Pročitajte i ovo Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a IZBJEGNUT VELIKI ŠTRAJK U ZAGREBU Poskupljuje dio komunalnih usluga, HDZ-ov Mario Župan: "Kasni se s odvoženjem otpada, nadam se da će umanjiti račune"

Poslodavac će radnicima koji obavljaju poslove vozača plaćati trošak periodične izobrazbe (KOD 95) i izradu kartice vozača za digitalne tahografe.

Radici će već za siječanj dobiti plaću s osnovicom uvećanom za pet posto, a od 1. srpnja osnovica se povećava za dodatna tri posto.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević postigao dogovor sa sindikatima - 17 Zaustavljen štrajk Postignut dogovor u Zagrebu: Radnicima veće plaće, građanima veći računi. Oglasili se šef Holdinga i šef sindikata

Dogovoreni su i prilozi kolektivnom ugovoru koji će sadržavati grupe složenosti poslova s radnim mjestima, pojedinačne koeficijente složenosti poslova te dodatke na otežane uvjete rada.

Tomašević je nakon završenih pregovora rekao kako će novac osigurati dijelom iz internih ušteda u Holdingu i dijelom iz gradskog proračuna, no "morat će doći i do određenih poskupljenja komunalnih usluga". Što će točno poskupjeti, nije poznato, a detalje će Tomašević dogovoriti s koalicijskim partnerima, rekao je.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene