Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ SE TRAŽI KRIVAC

Kilometre obale prekrila crna ljepljiva masa: Poznati rezultati analize uzorka zagađenja u Ližnjanu

Poznati su rezultati analize uzorka zagađenja uzetih s obale u Ližnjanu.

Analiza uzorka zagađenja s obale u Ližnjanu potvrdila je da su jednaki onima uzetim u Kostreni. Kostrenu je, naime, zagadilo loživo ulje koje je 9. studenog iscurilo iz termoelektrane Rijeka.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 5 ODLUČUJUĆA UTAKMICA Kolinda je već tamo, stiže i Milanović: I predsjednik sutra na tribinama bodri Vatrene

Pročitajte i ovo Prosvjed u Iranu Nema mira u Iranu Četvero ljudi osudili na smrt zbog suradnje s izraelskim tajnim službama: "Krali su i uništavali imovinu, otimali ljude..."

Četiri dana nakon tog ekološkog incidenta, kilometre obale prekrila je crna gusta ljepljiva masa. Je li krivac isti, danas iz Lučke kapetanije nisu htjeli komentirati. No, potvrdili su da uzrok zagađenja nisu brodovi koji su tada plovili Kvarnerom.

"Razlika između onog što se dogodilo u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji je velika. Oni su imali onečišćenje s kopna, a mi sa mora. Nije ista stvar. Nama je došlo onečišćenje morskim putem. Ja ne želim dalje špekulirati po tom pitanju jer je sada posao odvjetništva da utvrđuje točno tko je onečistio more", rekla je Dolores Brenko Škerjanc, pulska lučka kapetanica.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene