Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro prijave

Poznate su kamatne stope za APN kredite: Velike razlike među bankama, pogledajte koja je najpovoljnija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kreće posljednji krug APN-a, očekuje se veliki interes građana za subvencioniranim stambenim kreditima, a sada su poznate i kamatne stope koje će banke ponuditi građanima.

Agencija za kreditno savjetovanje Pro grupa objavila je očekivane liste kamatnih stopa za APN kredite, koje bi banke trebale i službeno dostaviti u subotu, u, za sada, posljednjim krugu poticajnih stambenih kredita za građane.

Nakon javnog otvaranja ponuda, APN ih do 3.3. i službeno potvrđuje, a u agenciji posebno napominju kako efektivna kamatna stopa, EKS, ovisi o svakom pojedinačnom konkretnom slučaju pa bi ove kamatne stopetrebalo uzeti samo za orijentaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uštedom do nekretnine Kako se prijaviti za APN-ov subvencionirani kredit? Donosimo detalje

Građani se za APN mogu početi prijavljivati od 20. ožujka, a prijave će se primati mjesec dana uz mogućnost produžetka rok, što će ovisiti o brzini pristizanja prijava i dosezanja osiguranih subvencija od 9,3 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Zagreb panorama počinju prijave za APN Isplati li se sad kupiti stan ili treba pričekati: Provjerili smo i što se u Zagrebu može kupiti za 100.000 eura

Prema prvim podacima, postoje određene razlike od banke do banke, a one najviše ovise o tome kako one računaju kreditnu sposobnost građana, napominje Vjeko Peretić iz Pro grupe. Uvjeti za procjenu kreditne sposobnosti građana nisu se mijenjali u odnosu na prethodne natječaje, a razlika u kamatama proizlazi iz niza drugih uvjeta, kao što je primjerice iznos kojeg možete dobiti u različitim bankama s istom plaćom, u procjeni nekretnina ili omjeru koliki iznos kredita u odnosu na procjenu vam banka kreditira, te u još nizu faktora koji proizlaze iz svakog individualnog zahtjeva, rekao je Peretić za Zagreb Info, koji napominje kako će se dobra ponuda kamatnih stopa ove godine kretati između 2,8 i 3,2%, a u otplati će malo pomoći i inflacija.

Ilustracija Kamatne stope za APN (Foto: Facebook/Pro grupa)

Pročitajte i ovo APN i stanovi: Ilustracija - 1 Cijene otišle u nebo Kupujete stan? Uskoro ide novi krug poticaja, možda i posljednji: "Za to izdvajamo više od 9 milijuna eura"

U agenciji podsjećaju i da kamatna stopa nije najvažniji faktor za odabir optimalnog kredita. Velike su razlike u procjeni kreditne sposobnosti i rizika, maksimalnog kredita u odnosu na vrijednost nekretnine, kao i u puno drugih individualnih detalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene