Od 1878. pa sve do danas, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, svakodnevno pomaže starijim, nemoćnim, socijalno ugroženim i svim onim građanima kojima je pomoć potrebna.

Galerija Bal Crvenog križa u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bal Crvenog križa u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bal Crvenog križa u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +1 Bal Crvenog križa u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Kroz povijest, kao način prikupljanja sredstava, organizirana su različita događanja, aukcije, Donatorske večere, ali i veliki bal Crvenog križa. Posljednji put je održan davne 1990. 27 godina kasnije, zasjao je staro-novim sjajem.

Vezani članci Bolja Hrvatska: Maja Bonačić - 3 Maja je pokrenula nešto nevjerojatno i sada pomaže mnogima: Na biciklu i trčeći "osvojila" je Everest Reporteri Dnevnika Nove TV Specijalna emisija Nove TV "Inauguracija" 18. veljače od 11 sati

Nije ih trebalo dva puta zvati, mnogobrojni ljudi dobra srca s oduševljenjem su došli na donatorski bal Crvenog križa, kako bi pomogli potrebitima.

"Crveni križ je predvodnik, lokomotiva tih humanitarnih akcija i uistinu lijepo da su se na jednom mjestu okupili svi, da su organizirali večeru i naravno, da vodeća hrvatska televizija mora sudjelovati tamo gdje je nešto dobro", kaže reporter Nove TV Andrija Jarak.

"To je jedna lijepa i plemenita ideja, i mislim da je potrebna. Jako mi je drago što se bal vratio u Zagreb, stvarno ga nije bilo jako dugo i stvarno sam sretna što mi kao televizija sudjelujemo u balu Crvenog križa", poručila je Ivana Petrović, urednica vanjske politike Nove TV.

"Poznati smo bili i ja i Arsen, da ne govorim koliko je pjesama napisao, koliko je on podržavao tu dobrotu među ljudima i brigu za djecu. To je najbitnije, oni ostaju", poručuje poznata domaća pjevačica Gabi Novak.

Koliko je potrebitih u našoj zemlji jako dobro zna naša ekipa informativnog programa. Priznaju da je često teško zadržati suze.

"Nije lako ostati imun na priče naših sugrađana. Emocije su tu da ih pokažemo, ne treba od njih bježati. Daj bože da takvih priča bude što manje", kaže Marija Miholjek, TV voditeljica na Novoj TV.

No mogle su poteći jedino suze radosnice jer pomoć će otići u prave ruke. "Crveni križ provodi program socijalne rehabilitacije za osobe s oštećenjima i cilj bala je prikupiti sredstva za oplemeniti život i učiniti ga kvalitetnijim", poručuje Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba.

S povratkom bala itekako se osjetio duh prošlih vremena održavanja bečkih balova. Nakon duge stanke, bal Crvenog Križa ponovno bi mogao postati zagrebačka tradicija, a sve zahvaljujući ljudima plemenita srca.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju