Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga hrvatskih pacijenata pozdravila je večeras odluku Upravnog vijeća HZZO-a da recepti za sve kronične bolesnike ubuduće vrijede šest mjeseci umjesto dosadašnjih mjesec dana te je zahvalila svima koji su sudjelovali u njezinu donošenju.


'Ova odluka je uistinu olakšanje nama bolesnima, kroničnim bolesnicima a istovremeno to je vjerujemo dobitak i za zdravstvene djelatnike. Mi u UHP još jednom zahvaljujemo i vjerujemo da će ubuduće biti još ovakvih odluka na radost nas bolesnika a i zdravstvenih djelatnika', stoji u priopćenju UHP-a. 

Vezani članci Slika nije dostupna Ponovo pao sustav za recepte i izdavanje lijekova: "To se događa svako malo. Obično vikendom" Trikovi koji će vas pretvoriti u pravog roštilj znalca Zapratite ih za više recepata: HZJZ objavio upute za zdravo ljeto - i roštilj

>> Recepti za lijekove za kronične bolesti vrijedit će šest mjeseci

UHP je do sada više puta tražila od odgovornih u zdravstvenom sustavu da recepti za lijekove za sve kronične bolesnike vrijede duže od mjesec dana a najmanje tri mjeseca. Do sada su kronični bolesnici svaki mjesec a neki i više puta mjesečno morali odlaziti liječniku samo po lijek i za to čekati i po nekoliko sati. 

To je bilo nepotrebno ponižavanje bolesnika i stvaranje gužvi u čekaonicama, kao i živciranje bolesnika i zdravstvenih djelatnika koji su to vrijeme za primanje kroničnih bolesnika i pisanje recepata mogli kvalitetnije iskoristiti za druge svoje bolesnike, stoji u priopćenju Udruge hrvatskih pacijenata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju