Požar skladišta na Žitnjaku tijekom noći je lokaliziran, potvrdili su nam zagrebački vatrogasci. Trenutačno su na terenu ostale još dvije postaje, koje vrše dogašivanje.

Galerija Požar na Žitnjaku - 5 Požar na Žitnjaku - 6 Požar na Žitnjaku - 1 +0 Vatrogasci se bore s požarom koji je buknuo na Žitnjaku - 4

"Požarom je zahvaćeno otprilike 70 x 70 m2 hale s drvenim paletama i drugom, uglavnom kartonskom ambalažom", kazao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postaje Zagreb Siniša Jembrih.

Istaknuo je kako je kroz noć na gašenju požara sudjelovalo čak 200 vatrogasaca, profesionalnih i dobrovoljnih, koji su na teren došli s  54 vozila.

Veliki požar na Žitnjaku VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako je plamen gutao dvorište tvrtke u Zagrebu

"U vrlo teškim uvjetima spasili su ostatak hale i pogon tvrtke", dodao je Jembrih.

Osoba za koju je bilo javljeno da je ozlijeđena stradala je u prometu u blizini požara - pala je s bicikla.

Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog zrakoplovstva, i Ivana Pezo Moskaljov Brigadni general Michael Križanec o kanaderima na remontu usred sezone: "Je li sramotno ili ne, to je pitanje u domeni subjektivnosti"

"Osim ovog požara, skoro pa istovremeno imali smo i nekoliko intervencija - manjih požara objekata, a i sad je u tijeku požar u ugostiteljskom objektu", kazao je Sinša Jembrih, a zagrebački vatrogasci objavili su na Facebooku kako je požar u pizzeriji na adresi Ulica Prudi dojavljen u 6:21.

Požar je vrlo brzo lokaliziran te je u 6:50 počela sanacija požarišta. Na terenu je bilo 15 vatrogasaca, koji su došli s četiri vozila.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju