Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s buktinjom

Požar na Velebitu gori osmi dan, šef vatrogasaca Ličko-senjske županije: "Svaki dan čujemo eksplozije, nemoćni smo"

Požar na Velebitu - 7
Požar na Velebitu - 7 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požar na Velebitu - 7 Požar na Velebitu - 7 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Velebitu - 6 Požar na Velebitu - 6 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Velebitu - 5 Požar na Velebitu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Velebitu - 4 Požar na Velebitu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Požar na Velebitu - 3 Galerija 1/7 >>
Požar na Velebitu gori osmi dan. Kako doznajemo od zapovjednika ličko-senjskih vatrogasaca - trenutno pomoći nema.

Osmi dan na Velebitu gore požari, u subotu je počela puhati bura što je pospješilo širenje vatre. Gori na brdu Panos kod naselja Rizvanuša i kod Lovinca na Malom Goliću.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Stanje je nepromijenjeno, počela je puhati bura pa je to pospješilo gorenje. Mi smo tu nemoćni. To je minski sumnjivo područje, svaki dan imamo desetak, petnaestak eksplozija", kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije Zvonimir Lončarić.

"Prioritet je sačuvati ljude i paziti da se vatra ne širi prema kućama. Ovo je i inače nenaseljeno područje", dodao je Lončarić.

Požar nije pod kontrolom

Navodi da sjeverozapadna strana područja koje gori nije omeđena ni sa čim. "Tu je baš minsko sumnjivo područje i požar nije pod kontrolom", zaključio je.

Mali Golić na kojem gori bio je miniran u Domovinskom ratu, kao linija razgraničenja vojnih snaga pa ima puno zaostalih mina. Nalazi se na razmeđi između Ličko-senjske i Zadarske županije.

Prostor je s jedne strane ograničen autocestom, s ličke strane je novoprobijena cesta, a na južnoj strani je makadamska cesta pa na tim mjestima vatrogasci čekaju i gase vatru.

Problem je sjeverozapadna strana u pravcu Karlobaga na kojoj nema cesta ni prosjeka, a minirana je. Požar se počeo širiti u nedjelju 31. srpnja.

Buknuo požar na Hvaru

Buknuo je novi požar u Dalmaciji. Gori na Hvaru, a u pomoć vatrogascima u nedjelju poslijepodne upućena su dva kanadera.

Prema snimkama, s područja Vrbanj-Dol na Hvaru - vatra je blizu obiteljskih kuća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene