Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra iznad grada

Požar na Hvaru gasit će i tijekom noći: Kanadere je ometao dron, pilot priveden!

Aktualno Galerija Požar na Hvaru Požar na Hvaru Foto: Dalmacija danas Požar iznad Dubrovnika - 1 Požar iznad Dubrovnika - 1 Foto: Mihael Barisic / CROPIX Požar iznad Dubrovnika - 3 Požar iznad Dubrovnika - 3 Foto: Mihael Barisic / CROPIX Požar iznad Dubrovnika - 4 Požar iznad Dubrovnika - 4 Foto: Mihael Barisic / CROPIX +8 Požar iznad Dubrovnika - 5 Galerija 1/13 >>
Planula je trava i raslinje na brdovitom području Poljun, odmah iznad grada Hvara.

Požar je buknuo na Hvaru, a planula je trava i raslinje na brdovitom području. Velik broj vatrogasaca je izašao na teren, a na lokaciju su poslani i kanaderi. Vatra još nije pod nadzorom, no kuće nisu ugrožene, a požar će se gasiti i tijekom noći.

"Požar je još aktivan. Malo ima vjetra, ali riješit ćemo to. Iako, uvijek se može nešto nepredviđeno dogoditi, ali ne bi trebalo. Ništa zasad nije ugroženo, vidjet ćemo kako će stvari ići. Međutim čim su vatrogasci na terenu, možemo biti mirni", za Dnevnik Nove TV rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postaje Ivan Kovačević.

Pročitajte i ovo Gorio plastični otpad Opasnost plastičnog otpada Otkriven uzrok požara u Osijeku

"U jednom trenutku bilo je ugroženo djelovanje zračnih snaga jer je uočen ilegalni dron, iako je bila proglašena zona zabrane letenja. Brzom intervencijom PP Hvar, pilot je priveden, a gašenje se nastavilo. Tokom noći će se nastaviti raditi", rekao je Cvjetko Mazalin, vatrogasni časnik za odnose s medijima i javnošću DVD-a Hvar, piše Slobodna Dalmacija.

Video požara objavio je portal Dalmacija danas.

 

Oko 30 hektara trave, niskog raslinja i borove šume izgorjelo je u požaru koji je na brdu Poljun iznad grada Hvara planuo u nedjelju ujutro, doznaje se od vatrogasaca.

 

Požar kod opservatorija na Poljunu ponovo je buknuo u nedjelju popodne nakon što je u njemu tijekom jutra izgorjelo osam hektara. Buktinju su popodne gasila tri kanadera koji su s dolaskom noći povučeni s terena.

Pročitajte i ovo Davor Nađi komentirao posljedice zabrane rada nedjeljom Posljedice zabrane rada Davor Nađi objavio fotografiju iz trgovine: "Neradna nedjelja u punom sjaju"

Požar je prvi put planulo u nedjelju oko 7 sati sati te je lokaliziran nakon tri sata. No, ponovno je aktiviran oko 17 sati kada je zapuhao vjetar, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Požar gasi 70 vatrogasaca s deset vozila koji će na terenu ostati cijelu noć.

Riječ je o prvom ovosezonskom većem požaru na području Splitsko-dalmatinske županije.

Požar i u Dubrovniku

Požar koji je planuo u Dubrovniku, ispod Jadranske magistrale, brzo je lokaliziran nakon što se vatra munjevitom brzinom proširila prema cesti prema Bosanci.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izjavio je u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Danijelom Demarin Hasnović, uz sve vatrogasne snage i DVD-ove s područja Dubrovnika, na požarište pozvana i dva kanadera.

"Vidjeli smo da se jako brzo proširio na padine ispod naselja Bosanka, a već u 16:25 smo ga lokalizirali. Došlo je blizu kuća, ali niti jedna nije ugrožena. Bilo je malo panike, ali su se dolaskom vatrogasaca ljudi smirili", rekao je Simović.

Pročitajte i ovo Gorio plastični otpad Opasnost plastičnog otpada Otkriven uzrok požara u Osijeku

Buktinju gase vatrogasci iz Dubrovnika i Župe dubrovačke te Državna vatrogasna intervencijska postrojba, a pristižu i sa šireg područja.0

"Sad ćemo smanjiti broj ljude, kako je požar okružen, pa će se dežurati cijelu noć", rekao je Simović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene