Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost plastičnog otpada

Otkriven uzrok požara u Osijeku

Očevid požara u osječkom "Foldingu" otkrio je od kud je krenula vatra.

Visoka temperatura uslijed koje je došlo do eksplozije dva kućišta spreja, uzroci su požara plastičnog otpada koji je sinoć izbio u tvrtki za gospodarenje otpadom "Folding" u osječkom prigradskom naselju Josipovcu, izvijestila je policija u nedjelju nakon očevida.

Dojavu o požaru osječka Javna vatrogasna postrojba (JVP) zaprimila je u subotu, nešto poslije 19:30 sati te je došla na požarište s četiri vozila i 11 djelatnika.

Pročitajte i ovo Veći dio požara plastike je ugašen u skladištu tvrtke za zbrinjavanje. - 5 U Zaprešiću Kolarić: "Izvan požarišta nisu detektirane štetne tvari"; Oporba traži sjednicu Odbora za okoliš i reakciju Vlade

Utvrđeno je da je riječ požaru plastičnog komunalnog otpada, koji je bio okružen betonskim zidovima, a s obzirom na to da je požar pravovremeno lokaliziran, nije se proširio, pojasnili su osječki vatrogasci.

Očevidom, obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je unutar betonskog bloka, uslijed visoke temperature došlo do kompresije te mehaničkog razdora dva kućišta spreja, nakon čega se zapalio plastični otpad.

Pročitajte i ovo Požar i plastika - 4 Tempirane bombe Odavno zvoni na uzbunu: "Potreban je samo jedan manji incident, jedna iskra, da dođe do tragedije"

U požaru nije bilo ozlijeđenih niti materijalne štete na objektima, navodi osječko-baranjska policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene