Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gašenje otežava vjetar

FOTO Nastavljeno gašenje požara kod Slanog: Kod Polača ozlijeđen vatrogasac

Požarište na Dinari
Požarište na Dinari Vatrogasna zajednica Karlovačke županije
Aktualno Galerija Požar kod Slanog Požar kod Slanog Foto: screenshot Facebook Požarište Dinara - 5 Požarište Dinara - 5 Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica Požarište Dinara - 4 Požarište Dinara - 4 Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica Požarište Dinara - 3 Požarište Dinara - 3 Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica +2 Požarište Dinara - 2 Galerija 1/7 >>
Požar kod Slanog još uvijek je aktivan. Južna strana požara koji se približio kućama, stavljena je pod kontrolu. Gašenje otežava jak vjetar. Požar kod naselja Polača u Podinarju također je aktivan, a prilikom gašenja jedan je vatrogasac ozlijeđen.

Požar kod naselja Polača u Podinarju u subotu je još uvijek aktivan. Prilikom gašenja jedan je vatrogasac pripadnik DVD-a iz Karlovačke županije zadobio ozljedu glave te je liječnički zbrinut, izvijestila je u subotu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).  

Karlovački vatrogasci priopćili su da je riječ o vatrogascu DVD-a Generalski Stol, koji je "lakše je ozlijeđen i nakon obrade od strane djelatnika hitne medicinske pomoći, a u dogovoru s nadležnim zapovjednikom požarišta, otpušten je tijekom dana kući".

“U jutarnjim satima zatraženo je angažiranje protupožarnog zrakoplova Canadaira CL-415”, dodali su iz HVZ-a. U gašenju tog požara u petak je sudjelovalo je 57 vatrogasaca, s 23 vatrogasna vozila te jedan kanader.

Buknulo i na Braču

U subotu je vatra planula i kod Nerežišća na Braču. Riječ je o kao nepristupačnom terenu 2,5 kilometera u brdima kroz gustu šumu, doznajemo od supetarskih vatrogasaca, pa je u pomoć stigao i helikopter. Požar je pod kontrolom i požarište je udaljeno od prvih kuća. 

 

 

Gori i kod Slanog

Požar kod Slanog i dalje je aktivan. Kiša je u petak poslijepodne pomogla vatrogascima u obuzdavanju vatrene stihije koja se približavala kućama i tijekom noći taj je južni dio požarišta stavljen pod kontrolu, potvrdio je za DNEVNIK.hr županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Sjeverni dio još je uvijek aktivan i jutros u pomoć vatrogascima stižu sva kanadera.

 

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ogroman požar na moru Zaplovila prošli mjesec: Pogledajte kako je u plamenu nestala jahta vrijedna 20 milijuna eura

Pročitajte i ovo Ilustracija palio na 3 mjesta Pronađen piroman koji je podmetao požare u okolici Dubrovnika

Vatrogasci od jutra nastavljaju s aktivnostima oko planinarskog doma, gori borova šuma na visini od 900 metara, na nepristupačnom terenu.

Županijski vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanski Stjepan Šimović potvrdio nam je da je iza vatrogasaca teška noć u kojoj su se od 23 sata borili s jakim vjetrom, ali su uspjeli oko 6 ujutro sve staviti pod kontrolu.

Riječ je o velikoj površini borove šume, a požar je još uvijek aktivan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene