Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška situacija

FOTO Gori požar u Župi dubrovačkoj: "Ako krene bura? E onda smo u problemu"

Aktualno Galerija Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Foto: Dnevnik.hr Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Foto: Dnevnik.hr Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Foto: Dnevnik.hr Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Foto: Dnevnik.hr +12 Požar kod mjesta Plat, Župa Dubrovačka Galerija 1/17 >>
Sinoć su buknula dva požara na dubrovačkom području. Onaj kod Brsečina je lokaliziran, ali drugi u Župi dubrovačkoj još gori. Sinoć je tamo vatra opasno prijetila kućama, no vatrogasci su ih uspjeli obraniti.

Iza dubrovačkih vatrogasaca teška je noć. Novi požar buknuo je u Župi dubrovačkoj oko ponoći. Gori područje od Plata do Mlina.

U jutarnjim satima stigla su tri kanadera koja gase nepristupačan teren na brdu. Jako jugo otežava gašenje, a na terenu je oko 90 vatrogasaca.

Županijski zapovjednik Stjepan Simović rekao je da je požar buknuo oko ponoći te se zbog jakog vjetra naglo proširio i zahvatio veliku površinu.

"Dva kanadera su nam se priključila, ove strane zapada i istoka koje su jako visoke gase i onda ćemo ih mi iza njih pregaziti, ja se nadam da ćemo uspjeti", poručio je Simović. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivi zločin Lažni taksist nosio improviziranu opremu za silovanje i napastovao žene: Uhićen je zahvaljujući jednoj hrabroj žrtvi

"Požar je u jednom trenutku zaprijetio kućama, ali one su obranjene. Požar je još uvijek aktivan, pogotovo u istočnom i zapadnom dijelu. Trenutačno je na terenu 95 vatrogasaca i dva kanadera", rekao nam je Simović.

"Moramo biti oprezni jer puše jako jugo. Ako krene bura? E onda smo u problemu, vraća se u naselje", objasnio je Simović za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Štete u Zagrebu nakon nevremena, ilustracija - 2 Stanje sve gore Zagrepčani zbog nevremena na rubu: "Šteta je potpuna. Ova agonija traje danima"

U večernjim satima u ponedjeljak buknuo je i šumski požar u brdu iznad Malih žala. Dubrovački vatrogasci izvijestili su da je na terenu bilo 18 vatrogasaca sa šest vozila.

Požar iznad plaže Mali žali u Dubravici je pod kontrolom.

"Izgorjelo je 45 hektara, a na terenu je bilo 25 vatrogasaca i pet vozila", poučili su nam vatrogasci.

Od jutra je na licu mjesta i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV, koja prati razvoj situacije. 

Podsjetimo, jug Hrvatske već je danima na udaru velikih vrućina, a za utorak je DHMZ izdao narančasto upozorenje za to područje zbog visokih temperatura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene