Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barbariću nova kazna

Požar iz Osijeka proširio se na HDZ, je li ovo novi sukob? "Bojim se da Anušić nije bio dovoljno informiran"

Aktualno Galerija Oleg Butković - 3 Oleg Butković - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 1 Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 2 Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Anušić, župan Ivan Anušić, župan Foto: DNEVNIK.hr +0 Sukob unutar HDZ-a Galerija 1/5 >>
Dok HDZ-ovci raspravljaju o aferi HEP-a, iz Državnog inspektorata stigla je nova informacija - zbog ilegalne gradnje na Hvaru Barbarića čeka nova kazna od 10.000 eura.

Stari akteri - nova tema! Tako bi se ukratko mogao opisati odnos Andreja Plenkovića i njegova zamjenika Ivana Anušića. Razlog za kritike ovaj put je šef HEP-a, prema kojem putuje najnovija kazna državnog inspektorata.

Požar iz Osijeka proširio se na HDZ. I to zahvaljujući županu Anušiću, inače Plenkovićevu stranačkom zamjeniku.

Pročitajte i ovo Policija 2,55 promila Pijan vozio kamion i skrivio prometnu: Sedmero ljudi ozlijeđeno

"Od ljeta, ja ga nisam vidio niti jedanput na predsjedništvu, valjda je bio spriječen. Ako je imao reći nešto takvo, onda ima svakog ponedjeljka prigodu, i on i svi drugi u HDZ-u, reći što god žele", komentirao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

No poruku kako se ne slaže sa zadržavanjem šefa uprave HEP-a Frane Barbarića na toj funkciji Anušić je uputio za N1 televiziju.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Niste zadovoljni proizvodom koji ste naručili online? Imate pravo na povrat novca, a doznajte i kako ćete ga ostvariti

"Svaka afera nam šteti. Ne samo afera HEP-a, afere koje se događaju u političkom smislu nešto su najgore što se može dogoditi političkoj stranci. Čovjek koji je šef jedne od najvećih, najjačih, najbitnijih tvrtki u našoj državi, ne smije si dopustiti da ilegalno gradi kuću", rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a Ivan Anušić.

Na predsjedništvo osječki župan nije stigao ni u ponedjeljak - pravda se krizom u županiji. Je li riječ o još jednoj podjeli unutar HDZ-a? Članovi to odlučno negiraju. "Bojim se da Ivan nije bio dovoljno informiran, a razumijem ga jer je župan, nije ministar, nije u Vladi", opravdavao ga je Oleg Butković.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Odbijeni svi prigovori Počinje sudski proces protiv Milorada Dodika

"Možda on nije bio na sastanku kad smo o tome raspravljali i rekli da je to tema za Vladu", zaključio je Plenković.

Pročitajte i ovo Umirovljenici - 1 Aktualna tema Treba li otvoriti restorane za umirovljenike? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Bez Anušića na predsjedništvu ni danas nitko nije imao potrebu potegnuti temu Frane Barbarića. Dok su oni zasjedali, iz državnog inspektorata nova informacija - zbog ilegalne gradnje na Hvaru Barbarića čeka nova kazna od 10.000 eura. Ako ne sruši kuću, čeka ga treća kazna, a onda će posao odraditi država sama.

"O svemu se raspravlja, sve se analizira i ništa nije završeno i ništa nije gotovo!" rekao je Butković. Pitanje je samo tko će prije - bageri inspektorata ili Vladina analiza.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene