Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOGO oslić

Iz trgovina se zbog parazita povlači smrznuti oslić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da se s tržišta povlači smrznuti proizvod KOGO oslić iz Španjolske, zbog prisutnosti endoparazita Anisakis sp.

Tragom pritužbe potrošača, proveden je inspekcijski nadzor i uzorkovanje proizvoda u maloprodaji te je potvrđena prisutnost parazita Anisakis sp, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija otkriven je klorpirifos U voću iz Hrvatske otkriven zabranjeni pesticid opasan za djecu Ilustracija u cijelom svijetu "Vlasnici, javite se!": Zbog kvara se povlači više od pola milijuna ovih automobila

Oslić se nalazi u pakiranju od 1 kilograma, oznake bar-koda 3858884993362, ulovljeno u moru – FAO zona ulova 41, s datumom smrzavanja 30. 5. 2017., najbolje upotrijebiti do 30. 5. 2019., podrijetlom iz Španjolske.

Distributer je PPK Karlovačka mesna industrija, a proizvod pakira Mesna industrija Braća Pivac iz Vrgorca.

U Hrvatskoj agenciji za hranu napominju da proizvod ne predstavlja opasnost za zdravlje, no zbog vidljive prisutnosti parazita Anisakis sp. nije u skladu s poglavljem Zdravstvene norme za proizvode ribarstva, Uredbe (EZ) br. 853/2004 o utvrđivanju određenih higijenskih pravila za hranu životinjskog podrijetla. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene