Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na sastanak

TKO IH JE PRIJAVIO? Povjernstvo za sukob interesa pozvalo predsjednicu, Milanovića i Karamarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sutrašnju sjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa pozvani Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović, Tomislav Karamarko i neki ministri Milanovićeve vlade.

Zanimljiv dnevni red sutrašnje sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Pod njihovim povećalom predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer na odlasku Zoran Milanović, šef HDZ-a Tomislav Karamarko, ali i neki ministri Milanovićeve vlade.

Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

U zajedničkom društvu, ali na dnevnom redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Tko ih je prijavio i zbog čega nije im poznato. Taje to i članovi Povjerenstva, koji o detaljima prijava
ne žele govoriti. Time bi, kažu, i sami prekršili zakon.

Poznato je da se nikada nisu očitovali o slučaju terenca u vlasništvu tvrtke supruge Tomislava Karamarka koji je vozio prije nekoliko mjeseci. Nema službene potvrde da će to, po zaprimljenoj prijavi, i učiniti. Ono o čemu SDP-ov ministar obrane šuti više od dva mjeseca, sutra bi trebalo biti jasnije.

Povjerenstvo bi trebalo odlučiti i hoće li pokrenuti postupak protiv ministra obrane Ante Kotromanovića koji javnosti nije objasnio tko mu je platio kartu za putovanje zrakoplovom s obitelji na Mali Lošinj.

Put od Zagreba do lošinjske zračne luke, prema cjeniku privatne kompanije s kojom je letio iznosi samo u jednom smjeru 14 250 kuna. Odluče li pokrenuti postupak protiv Kotromanovića to bi ga moglo stajati i do 40 tisuća kuna.

I Kotromanovićevi kolege, Siniša Varga i Vedran Mornar pod povećalom su Povjerenstva. Ministar zdravlja, njihov je stari znanac, u čak tri predmeta. Kose li se njegova znanstvena i liječnička karijera s onom predsjednika Sabora?

Željko Reiner i službeno je zatražio mišljenje može li se time istodobno baviti s obzirom na novu dužnost. Učinio je to i Robert Podolnjak iz MOST-a. Želi znati je li sporno da uz saborsku plaću i kao vijećnik u Varaždinu prima dodatnu novčanu naknadu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene