Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema postupka protiv Kujundžića

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Hrvoja Runtića, nije naveo dug izvanbračne partnerice Poreznoj upravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je pokrenulo postupak protiv saborskog zastupnika Hrvoja Runtića jer u izvješću o imovinskom stanju nije naveo financijske obveze svoje izvanbračne partnerice.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv Runtića je pokrenulo postupak jer u svojoj imovinskoj kartici, koju je podnio 2016. godine kada je stupio na dužnost saborskog zastupnika, nije naveo da njegova izvanbračna partnerica Poreznoj upravi duguje 239.000 kuna, čime je povrijedio odredbe o podnošenju izvješća o imovinskom stanju.

Nema postupka protiv Kujundžića

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac Nisu u fokusu javnosti Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara? Nejednaki pred zakonom - 3 nejednaki pred zakonom Kad je država jednima majka, a drugima maćeha: Pali na natječaju vrijednom milijun kuna zbog - pogrešne boje konca!

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića vezano za javnu nabavu ugradbenog i potrošnog materijala za ortopediju u vrijednosti oko 140 milijuna kuna bez PDV-a te odluku o odgodi otvaranja ponuda s 13. ožujka 2017. na 10. travnja iste godine.

Izvjestitelj u tom slučaju Davorin Ivanjek rekao je kako je KBC Osijek, odlukom Ministarstva zdravlja 3. lipnja 2015., imenovan središnjim tijelom za javnu nabavu ugradbenog i potrošnog materijala za ortopediju, a na natječaj je uložen niz žalbi koje su odbačene.

Pojasnio je kako je u prijavi protiv Kujundžića navedeno da je datum otvaranja ponuda bio naveden 13. ožujka, ali je "na intervenciju ministra zdravstva, koji je bio izložen prijetnjama od strane tvrtki koje su ulagale žalbe, taj datum promijenjen na 10. travnja 2017."

Ivanjek je rekao kako Povjerenstvo nije utvrdilo interesnu povezanost ministra Kujundžića s osobama koje su se navodile u prijavi niti je Ministarstvo zdravstva zadržavalo postupak otvaranja prijava natječaja. "Tu odluku donio je sam KBC Osijek", kazao je Ivanjek.

Nisu kaznili Vlahušića

Povjerenstvo nije kaznilo bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića za primanje dodatne naknade jer je prošlo više od godinu dana nakon što Vlahušić ne obnaša dužnost gradonačelnika.

Povjerenstvo je utvrdilo da je Vlahušić dodatne naknade primao do lipnja 2015. godine, tj. do kada je Ministarstvo uprave dalo uputu jedinicama regionalne i lokalne samouprave da se na dužnosnike ne mogu primjenjivati prava iz kolektivnih ugovora. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene