Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo je postupke u slučajevima čak tri župana i četiri gradonačelnika.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici je u četvrtak donijelo odluku o pokretanju postupka odlučivanja o sukobu interesa u predmetima župana Virovitičko–podravske županije Tomislava Tolušića, zamjenika župana Varaždinske županije Alana Košića i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića.

Vezani članci Milan Bandić Ne pokreće se postupak protiv Milana Bandića: Sam je platio prijevoz službenika na pogreb majke Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Tolušić pisao Povjerenstvu za sukob interesa: ''Molim vas da me kaznite zbog nesretne kvadrature''

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je pokrenulo postupke i u predmetima krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, gradonačelnika Donjeg Miholjca Zorana Kovača, saborskog zastupnika i gradonačelnika Županje Davora Miličevića i gradonačelnika Nove Gradiške Željka Bigovića.

U slučaju župana virovitičko–podravskog Tomislava Tolušića Povjerenstvo pokreće postupak zbog istovremenog obnašanja te dužnosti u mandatu od 2009. do 2013. i članstva u Nadzorom odboru trgovačkog društva Ceste d.o.o. Bjelovar.

Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka u slučaju zamjenika župana Varaždinske županije Alana Košića zbog istovremenog obnašanja te dužnosti i funkcije člana Nadzornog odbora trgovačkog društva PZC VARAŽDIN d.d.

U slučaju župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića Povjerenstvo pokreće postupak zbog istodobnog obnašanja te dužnosti u mandatu od 2009. do 2013. i članstva u nadzornim odborima trgovačkih društava Park Prevlaka d.o.o. u stečaju i Zračna luka Dubrovnik d.o.o.

Vrdoljak: Topolovec u sukobu interesa, slijede izbori

Postupak odlučivanja o sukobu interesa pokrenut je u slučaju krčkog gradonačelnika Darija Vasilića zbog istodobnog obnašanja te dužnosti u mandatu od 2009. do 2013. i u sadašnjem mandatu te obavljanja funkcije predsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, koja nije proglašena pravnom osobom od posebnog interesa za jedinicu lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave.

Povjerenstvo pokreće postupak u slučaju gradonačelnika Donjeg Miholjca Zorana Kovača zbog istovremenog obnašanja te dužnosti i primanja naknade za članstvo u Upravnom vijeću ustanove Dom zdravlja Donji Miholjac.

Odluka o pokretanju postupka protiv saborskog zastupnika i županjskog gradonačelnika Davora Miličevića donesena je zbog istodobnog obnašanja tih dužnosti u mandatu od 2009. do 2013. i članstva u nadzornim odborima trgovačkih društava Sladorana d.o.o. iz Županje i Komunalac d.o.o. iz Županje.

Odluka o pokretanju postupka protiv novogradiškog gradonačelnika Željka Bigovića donesena je zbog istodobnog obnašanja te dužnosti i obavljanja funkcije predsjednika Školskog odbora Elektrotehničke i ekonomske škole. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook