Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povjenstvo za sukob interesa

Novčano kažnjen zastupnik Bartulica: Čak tri puta nije prijavio imovinu

Stjepo Bartulica
Stjepo Bartulica Foto: Damjan Tadic/Cropix
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stjepa Bartulicu. U tri imovinske kartice nije prijavio imovinu.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je kaznilo saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stephena Nikolu Bartulicu jer u tri imovinske kartice iz 2015., 2020. i 2021. godine nije prijavio svoju i supruginu tvrtku.

Povjerenstvo je utvrdilo da u imovinskoj kartici iz 2015. nije upisao trgovačko društvo koje je tada bilo u vlasništvu njegove supruge, a zove se Servimus d.o.o.

U druge imovinske kartice iz 2020. i 2021. nije upisao trgovačko društvo koje je tada bilo u njegovom vlasništvu. Radi se o firmi Pio consulting d.o.o.

Pročitajte i ovo Ante Šušnjar Novi čovjek u Vladi Šušnjar: "Vidio sam da me zovu veseli ministar"

Radi toga, Povjerenstvo je izreklo novčanu sankciju u iznosu 530 EUR u jednoj rati.

Iz Povjerenstva su istaknuli kako se radi o povredi članka 8 i 9 u svezi sa člankom 27. Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, a taj zakon je bio na snazi do 25. prosinca 2021. godine.

Aktualno Padaju glave u Kremlju: Policija upala u kuću Putinova generala i odvela ga, poznato i zašto Sergej Šojgu, Vladimir Putin i Valerij Gerasimov Sergej Šojgu, Vladimir Putin i Valerij Gerasimov Foto: AP Photo/Sergei Grits via Guliver Vadim Šamarin Vadim Šamarin Foto: Screenshot/X Sergej Šojgu, Vladimir Putin i Valerij Gerasimov Sergej Šojgu, Vladimir Putin i Valerij Gerasimov Foto: AP Photo/Sergei Grits via Guliver +0 Uhićen Putinov general Vadim Šamarin Svijet Padaju glave u Kremlju: Policija upala u kuću Putinova generala i odvela ga, poznato i zašto 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene