Obavijesti Video Pretražite Navigacija
protivno pravilniku

Koštala ga Tesla: Član uprave Zagrebačkog holdinga kažnjen zbog nedopuštene naknade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Uprave Zagrebačkog holdinga Boris Sesar kažnjen je s 8000 kuna jer je primao zabranjenu naknadu za korištenje automobila Tesla u poslovne i privatne svrhe.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 8000 kuna, koje može platiti u osam rata, kaznilo člana Uprave Zagrebačkog holdinga Borisa Sesara jer je primao zabranjenu naknadu za korištenje automobila Tesla u službene i privatne svrhe.

Sesar je na svoju plaću dobivao dodatak u paušalnom iznosu od 8800 kuna za korištenje automobila Tesla, a Povjerenstvo je na sjednici utvrdilo da je primajući naknadu u paušalnom iznosu, a ne kao naknadu stvarno nastalih troškova prijevoza, zapravo primao zabranjenu dodatnu naknadu.

Članak 7d Zakona o sprječavanju sukoba interesa, naime, kaže da je dužnosnicima zabranjeno primati dodatne naknade. Sesar je naknadu primao za korištenje rent-a-car automobila, odnosno nije se radilo ni o Sesarovom privatnom automobilu, niti automobilu korištenom na leasing.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TU JE I TESLA Objavljeni podaci o primanjima vodećih ljudi Holdinga: Jedan direktor ima veću plaću od predsjednika Uprave

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radi se iskorak Tomašević podržao SDP-ov prijedlog o transparentnosti u Holdingu, HDZ nazvao licemjernim: "To mi je smiješno"

Na sjednici Povjerenstva je rečeno da je i sam aneks ugovora, koji mu je omogućio takvu naknadu, sklopljen suprotno pravilniku Zagrebačkog holdinga, odnosno ona nije bila u skladu s internim aktima Holdinga.

Budući da je primao naknadu koju nije smio, na način na koji nije smio, Povjerenstvo je odlučilo da je Sesar povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa te mu je izrečena sankcija od 8000 kuna, koju može platiti u osam rata.

Sesar je ranije zatražio mišljenje Povjerenstva o dobivanju te naknade, a nakon odgovora da ona nije odgovarajuća podnio je zahtjev za njezinim ukidanjem. Skupština i Nadzorni odbor Holdinga njegov su zahtjev usvojili na sjednici 29. srpnja pa mu je naknada ukinuta s 1. kolovozom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene