Iustracija
Iustracija Foto: Getty Images

Nakon što su policajci priveli dvojicu mladića zbog remećenja javnog reda i mira, u policijskoj postaji su se i fizički sukobili s policijom. Mladićima i policajcu su ustanovljene lakše ozlijede, dok su obojica osumnjičenika u pritvoru mjesec dana.


Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad mladićima u dobi od 27 i 21 godine koji su 18. siječnja u policijskoj postaji, tijekom prekršajne obrade zbog narušavanja javnog reda i mira, napali policajca.

Naime, u ponedjeljak oko pola četiri poslijepodne u Vukovaru policajci su spriječili narušavanje javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba, pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, među kojima i osumnjičeni mladići.

Policajci su zatim priveli šest osoba u policijsku postaju zbog remećenja javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Tijekom obrade, mladići su tjelesno napali policajca, uslijed čega ga je 21-godišnjak rukom udario u glavu, nakon čega mu je policajc uzvratio istom mjerom.

Policajcu i mladićima u vukovarskoj su bolnici ustanovljene lakše tjelesne ozljede. Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabu sredstava prisile opravdanom i zakonitom.

Obojica osumnjičenih su u pritvoru. Protiv 21-godišnjaka podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo zbog napada, a protiv 27-godišnjaka zbog prisile prema službenoj osobi. Obojici su uručeni i prekršajni nalozi zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca te obavezni prekršajni nalozi zbog neimanja osobne iskaznice.

Tučnjava, ilustracija Uhićeni i maloljetnici: Ispred škole u Vukovaru potukla se skupina mladića hrvatske i srpske nacionalnosti

Policija, ilustracija Incident kod Vinkovaca: Policajac i vojnici potukli se u kafiću, otišli prije alkotestiranja

Uz to, tijekom prekršajne obrade utvrđeno je kako je privedeni 29-godišnjak prekršio određenu mjeru samoizolacije te mu je uručen prekršajni nalog, dok je 28-godišnjaku koji je posjedovao raspršivač neškodljivih tvari uručen prekršajni nalog zbog posjedovanja oružja. Sudac istrage rješenjem je odredio istražni zatvor mladićima (27 i 21) u trajanju od mjesec dana te su predani u zatvor u Osijeku.