Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem s kojim dugo žive

Potres pogodio i područje s kućama za koje kažu da su "tempirane bombe": "Živimo u strahu, nisam se ni snašao, izletio sam van"

Potres koji je jutro probudio mnoge građane zahvatio je i područje Gline i okolnih naselja. Najviše su stradale obiteljske kuće, krovišta i crjepovi, a to je područje posebno opasno i zbog postojanja klizišta.

Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan cijeli dan izvještava s područja koje je pogodio potres, a u Vijesti u 17h uživo se javila iz Prnjavora Čuntićkog, koji se nalazi na području koje je posebno opasno jer se zbog snažnog podrhtavanja tla mogu aktivirati klizišta.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Ministar Branko Bačić Pomoć građanima Bačić u Krapini najavio pomoć oko sanacije klizišta: "Osigurat ćemo sredstva za obnovu kuća"

Rekla da mještani čekaju ekipu s Geološkog fakulteta da bi utvrdili kakvo je trenutačno stanje na terenu te da postoji desetak kuća koje se mogu označiti kao "tempirane bombe" jer im već neko vrijeme prijeti opasnost od otklizavanja.

Tijekom javljanja je razgovarala s Vladom Marijanovićem iz Prnjavora Čuntićkog, koji je rekao da jutros nije znao radi li s o potresu ili otklizavanju zemlje.

"Živimo u strahu od klizišta, a sada i od potresa tako da se nisam ni sam snašao. Izletio sam van, zvao susjede dok se nismo svi zajedno skupili na cesti", rekao je.

Međutim, u strahu ne živi od jutros budući da je njegova kuća "tempirana bomba", zbog velikih oborina, postala prije oko godinu i pol dana.

"2018. krenulo je klizište i bilo je dosta oštećenja. Gospodin gradonačelnik nas je obećao zbrinuti, ali zasad ovo još sve stoji kako je", rekao je Marijanović te dodao da ne zna gdje će večeras spavati: "Kćer mi živi u Petrinji i sad ne znam hoću li ići kod nje ili kod nekog prijatelja. Ni ja ne znam, ni ostali moji susjedi."

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene