Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti i klizište

Suze zbog oštećenih kuća i u Glini. Gospođa Kata kaže da joj nema tko pomoći pa će i noćas prespavati u oštećenom domu: "Valjda će nas izdržati dok mi živimo"

Područje Gline i okolice također je stradalo u nizu jačih potresa koji su u ponedjelajk ujutro pogodilii Sisačko-moslavačku županiju. Postoji opasnost i od klizišta.

Na području Sisačko-moslavačke županije nekoliko je klizišta, koja su poznata godinama. No tek u nekoliko idućih dana znat će se koliku opasnost predstavljaju. U ponedjeljak tijekom dana bi se jedno klizište blizu Petrinje trebalo snimiti dronom da se vidi konkretna opasnost. 

U ovim trenucima najveći su problem obiteljske kuće. Oštećena je i kuća obitelji Kukoleča iz mjesta Majske Poljane, u blizini Gline. Kuća je napukla po pola. 

Na pitanje je li ju strah ući u kuću, Kata Kukoleča kroz plač odgovara: "Pa nije. Gledala sam i one po Zagrebu kako su prolazili. Kako bude, bude. Ne možemo gore, visoko je, dolje je tvrdo. Izgubila sam kćerku pa sam preživjela". 

Kaže da joj ionako nema tko pomoći. 

"Tko? Valjda će nas izdržati dok mi živimo", dodaje. I Vasiljko Kukoleča kaže kako će unatoč potresu spavati u kući.

"Kako bude, kako svi tako i ja", kaže Vasiljko. 

Ni ta obitelj, kao ni mnoge druge, nemaju sredstava ni načina popravljati ovakve štete. Mnogi od njih žive samo od mirovine. Kako im pomoći, raspravljalo se na sastanku u Glini. Sastali su se ministar Horvat, ministar Medved sa županom i gradonačelnikom. Obećali su pomoć, kakva god bila potrebna. Kažu da stoje na raspolaganju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otpadala žbuka Šteta i u Zagrebu: Potres oštetio već načeto svetište u Remetama, stradala i trgovina slatkišima na Trgu bana Jelačića

Pročitajte i ovo Potres magnitude 5 pogodio područje Siska - 3 Jutros treslo 5.0 po Richteru Tlo i dalje podrhtava, u večernjim satima zabilježen još jedan potres. Stručnjak o Petrinji: "Očekujemo da će biti oštećeno 500 do 1000 zgrada"

Kakvih sve tragičnih sudbina ima, najbolje ilustrira i situacija obitelji koja je živjela u centru Zagreba. Preselili su se u Glinu nakon što im je u ožujku u potresu uništen stan. Da bi danas ovdje dočekali drugi potres. Oni u javnost nisu htjeli, no i njima su nadležna ministarstva ponudili svu moguću pomoć. Kada će pomoć stići, znat će se uskoro kada se popiše šteta.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene