Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnituda 4.2

Potres na granici Crne Gore i BiH, osjetio se i u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tlo je podrhtavalo magnitudom 4.2, a da se zemlja trese osjetili su stanovnici dubrovačkog područja te niza gradova u BiH. Jedan žitelj Mostara kaže da mu se u kući njihao luster.

Potres magnitude 4.2 večeras u 19:52 h zatresao je granično područje između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, no osjetio se i na dubrovačkom području. Prema izvješću crnogorskog Seizmološkog zavoda, epicentar je bio devet kilometara od Pluzina, gotovo na samoj granici s BiH.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj ga traži Nestao mladić iz Zenice, posljednji put obitelji se javio iz Zagreba: "Čuo sam kako mu netko govori 'odustani', otad je mobitel isključen" seizmograf Rano ujutro Novi potres u Crnoj Gori: Epicentar je na istom području kao i prije dva dana

Informacija o eventualnim štetama ili ozlijeđenima zasad nema.

>> Potres u Bihaću osjetio se i u Hrvatskoj: 'Sve se treslo 5 sekundi!'

'Počeo je lagano, pa je pojačavao intezitet. Od trenutka kada sam posumnjao na potres do trenutka kada sam bio siguran zbog njihanja lustera i trešnje ekrana LCD televizora, prošlo je 4-5 sekundi. Jači dio trešnje je trajao oko tri sekunde', rekao je jedan stanovnik Mostara, grada udaljenog 80-ak kilometara od epicentra.

Podrhtavanje se navodno osjetilo i u Zenici i Sarajevu.

U 21:13 h zabilježen je novi, znatno slabiiji potres, čija je magnituda bila 3.0, a epicentar je također bio na granici Crne Gore i BiH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene