Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osjetio se i u zagrebu

Banovinu zatresao potres od 3,5 po Richteru: "Pomozi, Bože, ovak' nije već dugo zdrmalo"

Potres na Banovini
Potres na Banovini Foto: EMSC
Seizmološka služba Hrvatske zabilježila je potres snage 3,5 po Richteru. EMSC je objavio prvu informaciju o potresu, u kojoj je pisalo kako je snaga bila 3,9.

Epicentar potresa bio je na dubini od 15 kilometara te 11 kilometara od Petrinje i 11 kilometara od Gline, kazali su iz Seizmološke službe za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Petrinji - 3 Tri godine od potresa Plenković poručio da HDZ-ovci nisu lopovi: "To je najgluplja i najnetočnija imbecilna teza" Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

"Danas, 2. 11. 2022. u 11 sati i 52 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres magnitude M=3.5 s epicentrom kod Donje Jame, 11 km sjeverno od Gline. Intenzitet u epicentru iznosio je IV-V stupnja EMS", objavila je Seizmološka služba u priopćenju.

 

 

Prema komentarima građana objavljenim na stranici EMSC-a, potres se jako osjetio.

"Ovo je bio udar al baš jaki", "Dosta je zatreslo. Dugo nije ovako", "Pomozi, Bože, ovak' nije već dugo zdrmalo", "Propisno zdrmalo Sisak", neki su od komentara. Potres su osjetili i građani Velike Gorice i Novog Zagreba.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene