Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MAGNITUDA 1,4

Novo podrhtavanje tla u okolici Zagreba: "Čula se tutnjava i osjetilo se ljuljanje", "Mislio sam da susjedi skaču..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slabiji potres zatresao je okolicu Zagreba u srijedu u 16:17. Prema podacima objavljenim na EMSC-u, epicentar se nalazi kod Brdovca.

Seizmolozi su zabilježili u srijedu u 16:17 slabiji potres kod Zagreba. Prema podacima EMSC-a, radi se o podrhtavanju tla magnitude 1,4 po Richteru.

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Josip Atalić 4 godine nakon Potresni inženjer otkrio: "Ovi su dijelovi Zagreba najugroženiji od potresa"

Epicentar potresa bio je 21 kilometar sjeverozapadno od Zagreba i pet kilometara sjeverozapadno od Brdovca na dubini od jednog kilometra.

"Čula se tutnjava i osjetilo se ljuljanje", "Lagano dugo podrhtavanje", "Mislio sam da susjedi skaču, osjetilo se podrhtavanje", "Treslo je osjetno", neka su od iskustava koje su napisali građani na području na kojem se osjetio potres.

Mjesec dana od snažnog potresa

Podsjetimo, danas je mjesec dana od snažnog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu. Epicentar tog potresa zabilježen je na samo sedam kilometara od Zagreba i na dubini od 10 kilometara. Prema karti Europskog mediteranskog seizmološkog centra, epicentar potresa je točno ispod Medvednice.

Prvi je bio magnitude 5,5, a drugi 5,0 po Richteru, a tlo je nastavilo s podrhtavanjem. Seizmolozi su u mjesec dana zabilježili stotine slabijih potreba. Dio građana ostao je bez doma jer su zgrade i obiteljske kuće u kojima su stanovali procijenjene kao nesigurne za daljnji život u njima.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene