Slab potres kod Zagreba
Slab potres kod Zagreba Foto: Screenshot/EMSC

Slabiji potres zatresao je okolicu Zagreba u srijedu u 16:17. Prema podacima objavljenim na EMSC-u, epicentar se nalazi kod Brdovca.


Seizmolozi su zabilježili u srijedu u 16:17 slabiji potres kod Zagreba. Prema podacima EMSC-a, radi se o podrhtavanju tla magnitude 1,4 po Richteru.

Vezani članci Novi potres kod Zagreba Kod Zagreba tlo ponovno podrhtava, zabilježen slab potres: "Tresao se svaki zid i prozor u kući" Slab potres u Zagrebu Slab potres u Zagrebu, građani još jednom uznemireni: "Taman se šetala ispod Medvedskog brega. Ovakav zvuk vani još nisam doživjela!"

Epicentar potresa bio je 21 kilometar sjeverozapadno od Zagreba i pet kilometara sjeverozapadno od Brdovca na dubini od jednog kilometra.

"Čula se tutnjava i osjetilo se ljuljanje", "Lagano dugo podrhtavanje", "Mislio sam da susjedi skaču, osjetilo se podrhtavanje", "Treslo je osjetno", neka su od iskustava koje su napisali građani na području na kojem se osjetio potres.

Mjesec dana od snažnog potresa

Podsjetimo, danas je mjesec dana od snažnog potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu. Epicentar tog potresa zabilježen je na samo sedam kilometara od Zagreba i na dubini od 10 kilometara. Prema karti Europskog mediteranskog seizmološkog centra, epicentar potresa je točno ispod Medvednice.

Prvi je bio magnitude 5,5, a drugi 5,0 po Richteru, a tlo je nastavilo s podrhtavanjem. Seizmolozi su u mjesec dana zabilježili stotine slabijih potreba. Dio građana ostao je bez doma jer su zgrade i obiteljske kuće u kojima su stanovali procijenjene kao nesigurne za daljnji život u njima.