Pronađeno tijelo djevojčice
Pronađeno tijelo djevojčice Foto: DNEVNIK.hr

Pronađeno je tijelo djevojčice iz Turske koja je nestala u četvrtak navečer tijekom prelaska rijeke Dragonje s obitelji.


Tijelo djevojčice pronađeno je u subotu oko 12:30 u rijeci Dragonji, na mjestu koje je cca 300 metara nizvodno od mjesta nestanka. Policija izražava sućut obitelji.

Vezani članci Kaštijun Perjanici hrvatskog turizma na vrata kuca ekološka bomba: ''Nama je sad slaba utjeha što im kažemo da smo bili u pravu'' Hrvatska policija Strašan slučaj u Istri: Godinama zlostavljala i tukla supruga, zaključavala ga u sobu i uzimala mu plaću...

"U tijeku je vađenje tijela djevojčice iz rijeke. U potrazi su, uz više jedinica policije, sudjelovali i vatrogasci i HGSS iz cijele Hrvatske s potražnim psima, Crveni križ... Svi su tužni zbog ovakvog ishoda. Sada se čeka državno odvjetništvo", izvjestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen s terena.

Ujutro nastavljena potraga

Ranije je u jutarnjim satima započela pretraga terena rijeke Dragonje od mjesta nestanka djeteta do ušća u more.

U pretrazi su sudjelovali policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a s psima tragačima, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a.

Prilikom pretrage koristili su se zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo. U akciju traganja i danas su bili uključeni slovenski policajci i vatrogasci.


Odvukla je nabujala rijeka

U četvrtak navečer u mjestu Dramac kod Buja, žena iz Turske s djecom i nećakom doživjela je nesreću tijekom prelaska rijeke Dragonje. Policajci su je uspjeli spasiti iz nabujale rijeke. Objavljeno je da se radi o migrantima.

S hrvatske strane su policajci zatekli trinaestogodišnjeg dječaka koji je i pozvao upomoć, Turkinja je bila pothlađena i pod šokom u rijeci, a na slovenskoj strani je bilo još jedno dijete i 18-godišnjak, član obitelji.

Odmah je počela potraga za 10-godišnjom djevojčicom za koju se pretpostavlja da ju je odvukla riječna struja. U potragu su uključeni policajci s hrvatske i slovenske strane, u zraku su bili i dronovi.

Ronioci su u petak pronašli jednu dječju zimsku jaknu. Inače, područje oko rijeke Dragonje je česta ruta migranata.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju