Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici HEP-a i Elektroprivrede Republike Srpske u Trebinju su potpisali memorandum o suradnji u projektu buduće hidroelektrane Dubrovnik 2.


Naime, nova elektrana Dubrovnik 2, koja bi bila nastavak hidroelektrane u Platu, napajala bi se vodom iz akomulacije Bileća na području Republike Srpske, a bila bi snage 300 megavata i proizvodila bi dodatnih 300 gigavat sati električne energije na godinu.

Vezani članci Radovi na vrelovodu, ilustracija (Foto: Patrik Macek/Pixell) Pet naselja u Zagrebu ostaje bez tople vode zbog puknuća vrelovoda, HEP objavio do kada će radovi trajati Intervencija na vrelovodu, ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Pet naselja u Novom Zagrebu ostalo bez grijanja zbog puknuća vrelovoda, sanacija će trajati do subote

>> U Splitsko-dalmatinskoj županiji 56 lokacija za vjetro i solarne elektrane

Obje strane u izgradnji bi sudjelovale ravnomjerno, a planirano ulaganje veće je od 140 milijuna eura. Ipak, kako su istaknuli čelnici obiju energetskih tvrtki, prije svega će se napraviti studija o utjecaju na okoliš, kako bi se provjerili svi mogući utjecaji na pritoke rijeke Trebišnjice.

'Studijom utjecaja na okoliš želimo dati konačnu ocjenu struke, kakav i u kojem obimu će ovaj projekt imati utjecaja na okoliš, a posebno na rijeku Neretvu i ostale slivove koji su vezani za rijeku Trebišnjicu', kazao je Zlatko Koračević, predsjednik Uprave HEP-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook