Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvađane majke na Facebooku

Došli na nastavu u trenirkama pa poslani na razgovor pedagogu: "Zna se što je za školu", "Što fali tuti?"

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock
Na društvenim mrežama vodi se rasprava o odijevanju učenika u školi i smiju li djeca dolaziti u trenirci u školi.

Lavinu reakcija izazvalo je pitanje jedne zabrinute majke. Naime, djeca iz razreda, prema njezinoj izjavi, poslana su pedagogu jer su u školu došla u trenirkama. 

Pitanje je osvanulo u grupi "Mame Splitsko-dalmatinske županije" na Facebooku. Majka je pitala članice grupe idu li njihova djeca ponekad u školu u trenirkama.

"Radi se o srednjoj školi. Ima li škola zakonsko pravo da im zabrani trenirke? Danas su im sva djeca u razredu koja su došla tako odjevena poslana pedagogu. I ja sam za to da postoji neki kodeks odijevanja, ali ne ovakvo nešto. Nekad im je zadnji sat tjelesni, pa je i praktično da dođu u tuti", napisala je majka.

Uslijedila je lavina reakcija. Mišljenja su podijeljena. Neki smatraju da nema ništa sporno u tome da djeca dolaze u trenirkama, dok neke majke ne misle tako.

"Ja sam izašla iz srednje ima 15 godina. Prva gimnazija. I ni tada se nije smilo dolazit u tuti."

"Imaju pravo. To najčešće uvrste u statut škole. Ni kod mog djeteta ne smiju u tuti u srednjoj školi. Ako ima tjelesni, ponese u vrećici pa se presvuče."

Pročitajte i ovo Online predatori, ilustracija - 3 Počinje nacionalna kampanja Brankova kći imala je samo devet godina kad joj se na internetu javio nepoznati muškarac: "Tražio je da mu pokaže proste slike"

"Ja sam izašla iz srednje ima 10 godina. Nismo smjeli ni iskidane traperice ni trenirke i da se mene pita, i danas bi bilo tako. Zna se što je za školu", jedan je od komentara. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Dječja pravobraniteljica upozorava Prijava za nasilje među djecom ima sve više, no koliko u njima ima istine? ''Neki roditelji pišu ružne komentare o drugoj djeci''

"Ajme meni, čime se oni bave. OK kratke hlače, minice, majice na špaline, ali tute. Pa u čemu je problem s tutama??? Stvarno nek se bave bitnim stvarima", piše jedna majka. "Nemam srednjoškolca, ali meni je to totalna glupost! Ja prva osobno nosim najviše tute i najudobnije mi je u njima."

"Bože, što je ovo došlo?! Koja glupost, pa u tuti sam 80 posto vremena i ne mogu zamisliti da zato djecu zezaju umjesto da se bave bitnim stvarima", jedan je od komentara, piše Slobodna Dalmacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene