Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogromna zarada

Hrvatska zabilježila novi turistički rekord, a i postsezona cvjeta

Aktualno Galerija Turisti - 4 Turisti - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Turisti - 3 Turisti - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Turisti - 2 Turisti - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Turisti - 1 Galerija 1/4 >>
3 milijarde i 850 milijuna eura prihodi su od stranih turista u prvoj polovici 2023. godine, što predstavlja rast veći od 21 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine. Podaci su to HNB-a, a s obzirom na vrijeme koje ide na ruku turistima - ovogodišnja zarada od turizma mogla bi biti rekordna.

Dva kruzera s 5400 putnika i 1400 članova posade uljepšala su danas vizuru riječke luke, ali i vizuru grada gdje je bilo teško naći slobodno mjesto u ugostiteljskim objektima.

"Mi smo napravili računicu, naime kada kruzeri dolaze u Rijeku imamo rast prometa između 60 i 70 posto tako da smo jako zadovoljni", rekao je Alen Lisac, vlasnik ugostiteljskih objekata.

Zadovoljan je i kapetan kruzera Davor Dubravica, riječki student rodom iz Kraljevice nedaleko od Rijeke što je brod usidrio u njemu najdražu luku.

"S Hrvatskom su jako zadovoljni, nekolicina gostiju je bila već u Opatiji, jer ovo je starija klijentela koja je nekad putovala autima i to još u doba Jugoslavije neki i čuli su za Opatiju", ispričao je reporteru Dnevnika Nove TV Marku Belanu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Nakon očevida Policija objavila detalje teške nesreće u kojoj je jutros stradao vozač: Preminuo je na licu mjesta

Na komandnom mostu dosta je Hrvata kao i u kompaniji u čijem je vlasništvu brod. Dosta je i zaposlenika iz obližnjih država kojima je drago kada uplove u Jadran.

"Pozitivni komentari naravno, lijepo vrijeme utječe na jedan ovakav sveobuhvatan utisak i hrana i piće i gostoprimstvo iz lokala koje gosti jako jako puno prihvaćaju, cijene", rekla je Vesna Šutaković, booking managerica.

U Rijeku je ove godile uplovilo 18 kruzera. Dogodine je najavljeno čak 30. A turistički rezultati svake su godine sve bolji...

"Tako da smo 21 rujna ostvarili ukupni turistički promet od prošle godine koja je ujedno bila rekordna za grad Rijeku", poručila je Antonia Kardum iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Pročitajte i ovo Policija Intervenirala hitna pomoć Pijani policajac nevezan jurio automobilom i sletio s ceste: "Bit će udaljen iz službe"

Velik broj turista Hrvatskoj donosi i veliku zaradu.

"U ovoj godini, za polovicu godine ostvarili smo rezultate sa rastom prihoda više o 21 posto dakle 3 milijarde i 850 milijuna eura prihoda - možemo biti s time izrazito zadovoljni", istaknuo je Tonči Glavina, državni tajnik Minstarstva turizma.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene