Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška od svih

Postignut prvi politički obrazovni konsenzus parlamentarnih stranaka: Učenici će biti uključeni u reformu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlamentarne stranke okupljene u 14 klubova zastupnika podržale su prijedlog portala srednja.hr o prvom političkom obrazovnom konsenzusu za učenike.

Predloženo i prihvaćeno je od svih Klubova zastupnika da se učenike uključi u sastav predmetnih Stručnih radnih skupina putem javnog poziva. Iako u Hrvatskoj još ne postoji dogovor oko toga kako će reforma izgledati niti tko ću je voditi, stranke su pokazale političku odgovornost i poduprijele inicijativu da se napokon čuje učenički glas u toj reformi.

Prijedlog su podržala i tri predstavnička tijela studenata i učenika, točnije Hrvatski studentski zbor, Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola te Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske. Podrška je došla i od Vijeća mladih pri uredu Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

"Izrazito sam sretna što su svi Klubovi zastupnika izrazili podršku prvom hrvatskom političkom konsenzusu i prepoznali važnost obrazovanja ispred svih ostalih podjela, različitih svjetonazora i nesuglasica. Nadam se kako će ideja zaživjeti i kako će se mišljenje mladih uvažavati, poštovati i implementirati u sve dokumente radnih skupina", rekla je Kaja Pavlinić, trostruka dobitnice Oskara znanja koja je sudjelovala na predstavljanju projekta.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Školska torba/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Ostala su još tri mjeseca Hoće li reforma obrazovanja moći biti implementirana? "Prema mojoj procjeni, spremnost škola je 2,5 od 5"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene