Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjajan primjer za sve nas! Jedan je Makaranin i u ovo vrijeme ekonomske krize pokazao da poštenje nema cijenu.


U trgovini u kojoj radi pronašao je torbicu s 15 tisuća eura, dokumentima i čekovima. Nije ni pomislio na ništa drugo nego da izgubljeno pošteno vrati. U zaboravljenoj torbici na prozoru WC-a čekalo je izgubljenih 15 tisuća eura. Zatekao ih je zaposlenik supermarketa, mesar Zoran, koji ih nije ni prebrojao.

Vezani članci Ilustracija Pronađen izgubljeni novčanik s novcem: Policija traži vlasnika Slika nije dostupna Pronašao i vratio 2.000 eura, Kerum ga nagradio

'Izišao sam iz WC-a, pozvao sam šeficu, odnio sam njoj, ona je to prijavila policiji, i gospodin je nakon par dana došao po nju', ispričao nam je mesar Zoran Vujčić. U trag vlasniku novca nije bilo lako ući. Uz pomoć turističke zajednice, i online rezervacija smještaja došlo se do Kanađanina na proputovanju Dalmacijom, Johna Crnčića.

'Zahvaljujući Zoranu koji je našao novac, zahvaljujući policajcu koji je želio pošto-poto nađe vlasnik, pomogli smo da se nađe vlasnik novaca. Happy end', ispričao je Tonči Lalić iz turističke zajednice Makarske. Euri iz torbice, tvrdi Crnčić, njegova su mirovina, kojom želi obnoviti roditeljsku kuću na Krku. 'Ništa, bilo je čovjeku drago što sam mu vratio novac i čudio se da to nitko ne bi napravio u današnje vrijeme, pogotovo mlad čovjek', rekao je na kraju pošteni Vujčić.

Poštenom Makaraninu sugrađani ne prestaju čestitati. Sretni je Kanađanin poštenjačinu nagradio s 500 kuna. O tome Zoran ne želi ni govoriti. Bez obzira na sve, skromni Zoran kaže da bi ponovno učinio isto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju