Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za njih nema krize

Poslovna zona kod Bakra: Zaposlili tri i pol tisuće ljude, i ne misle stati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I u doba najveće krize može se raditi i graditi i otvarati nova radna mjesta. Dokazuje to maleni grad Bakar koji ima jednu od najvećih industrijskih zona u zemlji.

U zoni radi više od 3 i pol tisuće ljudi, a samo u posljednje četiri krizne godine otvorili su 1.700 radnih mjesta. I ne misle stati. Uz to, sve su to ostvarili bez ijedne kune kredita.

Pročitajte i ovo Dorjan Curač, Bakar Aktivisti zadovoljni Epilozi rubrike Poziv Dnevnika Nove TV: Jedni odustali od odcijepljenja, drugima kaznene prijave Kaznene prijave za zagađenje u Bakru - 4 priča dobila epilog Nakon priče Poziva Dnevnika Nove TV - dvojac iz riječke tvrtke prijavljen zbog zagađivanja Bakarskog zaljeva

Industrijska se zona prostire na čak 5 milijuna kvadrata od čega je trenutačno u funkciji 60 posto. Ostatak se priprema za nove investitore.

'Naravno da je osnova infrastruktura jer do svih tih platoa se mora doći, a treba i privest ostalu infrastrukturu što znači kanalizaciju, vodu, struju, telefon i sve ostalo', ispričao je Zorko Badanjak, direktor Industrijske zone Bakar.

Mogu si priuštiti da budu zanimljivi

Investitori ovdje rado dolaze, a u današnje doba svi oni koji ulažu svoj novac mogu si priuštiti da budu izbirljivi.  'Istraživao sam razne poslovne zone u Hrvatskoj i mogu reći da je ovo jedna od kompletnijih i najkvalitetnijih zona što se tiče infrastrukture i ostalih stvari koje su bitne u našemu poslovanju', rekao je Alceo Koraca, direktor CAK-a.

Prije svega rijeć je o izvrsnoj cestovnoj i željezničkoj povezanosti i s unutrašnjošću, ali i s lukom. Stalno se radi i na novim poboljšanjima

U zoni  se gradi i poslovna zgrada, točnije sjedište Industrijske zone koja bi svima u zoni trebala život i rad učiniti još ugodnijim. 'Nastojat ćemo da tu dođe banka, da dođe ljekarna, restoran nešto bolji, zatim vrtić, vatrogasci, odnosno zaštitne funkcije i tako', rekao je Zvonko. U svega 8 godina privukli su čak 130 novih poslovnih subjekata. Mjesta kažu, još ima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene