Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rigorozni zakoni

Poslodavci kritizirali Vladu: Ukinite samovolju lokalnih čelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niz kritika na račun Vlade na radnom ručku s poslodavcima saslušao je potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Branko Grčić.

Poručili su kako nema pravne sigurnosti. Žale se na rigorozne zakone, velik porezni pritisak i porezne inspekcije. Žele da se ukine samovolja lokalnih čelnika koji i dalje poduzetnicima stvaraju najviše problema.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić IMA LI NADE? Poslodavci traže rasterećenje troška rada, Marić objasnio: ''Ključne su dvije stvari'' Slika nije dostupna Opterećuju ih nameti Poduzetnici: Vladine mjere još uvijek nisu dovoljne za oporavak

'Mi poduzetnici se ne želimo baviti makorekonomijom, montarnom, fiskalnom, ali želimo da te politike razumiju nas. Kao da žive negdje u svemiru donose odluke koje nemaju veze sa stvarnošću', rekao je Petar Lovrić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

>>Poslodavci Liniću: Država je preskupa i nisu provedene reforme!

Svjesni su da je Hrvatska s golemim dugom dovedena pred zid. O tome što bi napravili i kako bi to promijenili ili smanjili dug - imaju različite ideje. Od onih da država reže svoju potrošnju pa do poziva Vladi i ministrima da prestanu napadati poslodavce.

'Sada optužite poduzetnike da su za sve krivi i sve više je nezaposlenih. Poduzetništvo je energija i preuzimanje rizika, a investicja je tek posljedica poduzetništva', rekao je Ivan Miloloža iz HUP-a.

'Jednostavno se problem mora rješavati, inače ćemo za pola godine biti u bankrotu', poručio je Miloloža.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene