Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opterećuju ih nameti

Poduzetnici: Vladine mjere još uvijek nisu dovoljne za oporavak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnji Dan poduzetnika održan je u težim uvjetima nego u ratnim vremenima, zaključak je Hrvatske udruge poslodavaca koja organizira ovaj tradicionalni skup gospodarstvenika.

Vraćeni smo u ratna vremena, nisu se pred premijerkom ustručavali gospodarstvenici. Napretka i razvoja, veće zarade pa i davanja u proračun, upozoravaju, neće biti dok je problema koji ih muče. 'Ekonomski oporavak u sadašnjim okolnostima ima jedan veliki problem, a to je antipoduzetnička pa ja bih rekao i protuinvesticijska klima u zemlji', ističe Damir Kuštrak iz Hrvatske udruge poslodavaca. Čekanja više nema, u obranu hrvatskog gospodarstva pozvani su svi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radni ručak Vrdoljak poduzetnicima: Hvala što nam dajete plaću Slika nije dostupna Mudrinić zabrinut 'Istom politikom izgubit ćemo 50.000 radnih mjesta'

Poduzetnici pozdravljaju prve konkretne antirecesijske napore koje Vlada čini, no gospodarstvo još uvijek opterećuju nameti za održavanje prevelikog i neučinkovitog sustava lokalnih jedinica. Pozdravljena je i najava da će Vlada u četvrtak izaći s konkretnim datumima za provođenje zacrtanih mjera. 'Ova generacija, koja je predstavljena ovdje u Vladi i ova generacija, koja sjedi na ključnim punktovima u državi dužna i ima odgovornost utvrditi i postaviti temelje za budućnost', ističe Ivica Mudrinić, predsjednik nacionalnog vijeća za konkurentnost.

'Činjenica je da mi s nestrpljenjem očekujemo daljnje mjere, jer ovdje su rečene samo neke od njih, s kojima je započeto odmah', istaknula je Ljerka Puljić iz Agrokora. 'Znači problem je efikasnosti sustava, a ne da se sve svodi ako negdje nekoga poznajete, možete riješiti, inače se ništa ne rješava. E, to je problem, koji premijerka i predsjednik sa svojim suradnicima morati početi rješavati', zaključuje Zvonimir Viduka, direktor izvozničke tvrtke Altpro d.o.o.

Obećano je da će država račune podmirivati unutar 45 dana. Ranije će se onda plaćati i računi u privatnom sektoru. Ubrzati treba sa svime jer se zakasnilo, smatraju gospodarstvenici. Kada je tako, onda i najava da će Vlada do četvrtka izaći s konkretnim datumima provođenja mjera za izlazak budi tek dašak optimizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene