Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor ministru

Poslodavci Liniću: Država je preskupa i nisu provedene reforme!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić optužio je privatni sektor za to što hrvatsko gospodarstvo još nije na putu oporavka. Sindikati se slažu s ministrom Linićem, a reagirali su i poslodavci.

Poslodavci Slavku Liniću odgovaraju da je država još uvijek preskupa te da nisu provedene nužne strukturne reforme. Da je tako, kažu, pokazuju i strane investicije, kojih je također u ovoj godini manje. Zaključuju kako poslovna klima u Hrvatskoj, unatoč naporima Vlade, za poslodavce još nije dovoljno stimulativna da bi ulagali.

>> Linić: Vlada je napravila puno, kriv je privatni sektor!

'Ako nemate zdravo poslovno okruženje koje je poticajno, koje je stimulativno, naravno da nećete imati ni puno investicija, onih koje očekujete. Dakle, treba pojeftiniti, smanjiti troškove poslovanja i s druge strane, treba učiniti naš državno-administrativni aparat puno učinkovitijim', kazao je Bernard Jakelić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predviđanja analitičara 'Hrvatsko gospodarstvo ni ove godine neće izaći iz recesije' Slika nije dostupna Plaće radnicima Vlada će kontrolirati tvrtke isplaćuju li doprinose

Sindikati se, pak, slažu s ministrom Linićem. 'Puno toga bi privatni sektor trebao učiniti, no nažalost privatni sektor je pokazao svoje pravo lice i u krizi. Tako da zapravo tijekom cijele krize, njihov najjači odgovor i najsnažniji odgovor je bio otpuštanje radnika', kazao je Krešimir Sever, predsjednik Hrtvatskih nezavisnih sindikata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene