Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedno pričali, za drugo digli ruke

Porez na nekretnine živi i dalje zahvaljujući HNS-ovim ministrima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema, ima, nema! Tako koalicijski partneri u javnosti govore o uvođenju poreza na nekretnine. Protiv poreza su HNS-ovi ministri, no na sjednici Vlade prošloga tjedna digli su ruku da zakon ode u službenu proceduru iduće godine.

Porez na nekretnine živi i dalje zahvaljujući i HNS-ovim ministrima koji su glasovali za njega. Porez na nakretnine tako je zakopan u Vladinim planovima za 2013. Administracija procjenjuje njegove učinke, a sve mora biti gotovo do 31.3.2013.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

>> Vrdoljak: HNS-ovi ministri podržali su paket zakona, a ne porez na nekretnine

A još samo dva dana ranije HNS je jasan. 'Ja sam rekao da sigurno u dogledno vrijeme neće biti novih poreza. Kako ste rekli da se to zove? - Porez na nekretnine! - Kao da ste ponovili jednu riječ koju sam ja rekao, poreza neće biti', govorio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Jasan je i ministar Linić. 'Mi razloga za odustajanje od tog poreza nemamo', rekao je 18. prosinca. I tu ne staje. 'Za porez na nekretnine kampanja ide u prvom mjesecu', dodao je.

No, u kampanji je već tjednima. Porez objašnjava gradonaćelnicima, strankama i stručnjacima. U isto vrijeme kolegica mu šalje poruke. U nedavnom intervjuu za Dnevnik Nove TV prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić na pitanje hoće li zakon preživjeti rekla je: 'Ne, ne, do tog stava ćemo doći. Da je to jedna mjera koja u nekim budućim vremenima ima rezon.'

Na kraju Pusić diže ruku - porez prolazi Vladinu proceduru. 'Ovim pojačavamo predvidljivost zakonodavnog postupka', rekao je 20. prosinca na sjednici Vlade njezin potpredsjednik Neven Mimica.

HNS je ipak malo nepredvidljiv. Jedno su pričali, a za drugo su digli ruku. Porez na nekretnine i HNS-ovim rukama duboko je zakopan u Vladinu proceduru. Samo je još pitanje hoće li iz Banskih dvora prijeći u Sabor. Do tada HNS jedno priča, a izvrsno radi drugo. Na čiju će se stranu prikloniti, imaju još tri mjeseca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene