Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malo je nedostajalo da javna ustanova Športski objekti to i napravi. Kada je uslijedilo zanimanje medija sve je obustavljeno.


Iako u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima 539, a u samom Splitu 374 nezaposlena diplomirana pravnika Grad Split umalo je SMS porukom produžio ugovor o radu pravniku u javnoj ustanovi Športski objekti koji je ispunio sve uvjete za mirovinu.

Vezani članci Proklizivanje u Splitu VIDEO Sekunda do tragedije: Vozač Mercedesa izgubio kontrolu nad automobilom, a onda se dogodio preokret Američki nosač aviona FOTO U Split uplovio najveći ratni brod na svijetu! Zbog nosača aviona na nuklearni pogon uplela se i Vlada

Malo je nedostajalo da to naprave, ali kada je uslijedilo zanimanje medija sve je obustavljeno.

To je potvrdio ravnatelj te javne ustanove Tomislav Borozan koji je ispričao da se to od njega tražilo za pravnika koji je prije nekoliko dana napunio 65 godina života i 40 godina staža.

"S obzirom da postoji odluka gradonačelnika prema kojoj za sve ugovore o radu, a koji su trebali biti u mojoj ovlasti da ih sklapam i raskidam, trebam tražiti dopuštenje gradonačelnika to sam i zatražio. Dobio sam suglasnost Grada za produženje ugovora o radu na još tri mjeseca", objasnio je Borozan.

Smatra da je takva odluka donesena vjerojatno zato što se radi o radnom mjestu na kojem netko mora raditi, no nije prethodno na vrijeme napravljena priprema za zamjenu nakon odlaska tog pravnika u mirovinu zbog čega su trebali produžiti radni odnos.

Na upit da komentira kako je suglasnost za produženje ugovora iz Grada dobio SMS porukom Borozan je odgovorio da u to ne bi ulazio jer da s Gradom kao ravnatelj svakodnevno funkcionira na različite načine, pa tako i SMS-om, mailom, te dopisom.

Pravnik ostao na mjestu kako bi dočekao ravnatelja?

Činjenicu da je proteklih godinu dana u Javnoj ustanovi Športski objekti po mjeri Ministarstva rada o radu za 1600 kuna bila zaposlena mlada pravnica koja je od početka godine ponovno na Zavodu za zapošljavanje, a mogla je ostati i dalje raditi, ravnatelj Borozan nije želio komentirati.

Neslužbeno se doznaje kako je dotični pravnik Anton Buble na svom radnom mjestu ostao kako bi "dočekao" novog ravnatelja Javne ustanove športski objekti, te da popiše sve nepravilnosti koje je napravila prethodna garnitura. To je bio "opravdan razlog" na koji se Buble pozvao ne bi li mu produžili radni odnos. Prethodno je, navodno dugo lobirao u Gradu za svoju poziciju nudeći se da će obaviti sve što mu bude naloženo.

Anton Buble bio je nedostupan, a u Gradu tvrde kako nisu zaprimili pisani zahtjev ravnatelja Javne ustanove Športski objekti, pa shodno tome i nisu mogli dati suglasnost za sklapanje ugovora s Antonom Bublom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju